Európa-bajnokság 2019

Kedden sorsdöntő ötödik meccs a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti között

2019.05.20. 16:39 | Románia

Kedden este rendezik az ACS Sepsi SIC és a CSM Satu Mare román bajnoki döntő párharcában a sorsdöntő ötödik mérkőzést. A találkozóra Sepsiszentgyörgyön kerül sor. Nehéz meghatározni az esélyeket.

 

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

 

Fordulatos és igen küzdelmes bajnoki döntő párharcot követhetünk a román élvonalat nézve. Az első két találkozón a Sepsiszentgyörgy hazai pályán érvényesítette fölényét és 66-54-es, illetve 57-49-es sikerrel került 2-0-s előnybe. A párharc ezt követően Szatmárnémetiben folytatódott, ahol pedig szintén két hazai győzelem született. Nagyot küzdött a telt házas közönsége által hajtott Szatmárnémeti. Maikel Lopez kiválóan összerakta a védekezést. Előbb 47, majd 56 ponton tartották az egyébként remek támadópontenciállal rendelkező riválisukat.

 

A Sepsiszentgyörgy hétfőn tartott sajtótájékoztatót. Némileg csalódott nyilatkozatokat hallottunk ezen. Nem titkolták, hogy szerették volna hétvégén idegenben lezárni a párharcot, ezzel nem megkockáztatva az ötödik meccset. Egy ötmeccses play-off párharc sorsdöntő találkozóján ugyanis bármi történhet - ez a kosárlabda örök igazsága. Érdekesség, hogy a Sepsiszentgyörgy negyedik bajnoki címét nyerheti, de még nem soha nem ünnepeltek saját csarnokukban. 2018-ban éppen Szatmárnémetiben, 2017-ben Kolozsváron, 2016-ban Gyulafehérváron volt a bajnokavatás. 2015-ben pedig már veszített hazai pályán sorsdöntő ötödik meccset a Sepsiszentgyörgy. Akkor 0-2-ról felállva a Targoviste verte őket.

 

 

Teljesen más mederben zajlottak a döntő mérkőzései. Az első két találkozón a Sepsiszentgyörgy uralta a festéket, legalább 20 pontot elérve onnan. Miközben jó védekezéssel sok szerzett labdája volt és ebből tudtak indulni, amiből pedog 15-15 pontot szereztek. Ahogy már kiemeltük, a harmadik és a negyedik összecsapásra fokozta a védekezés intenzitását a Szatmárnémeti. Sorra kényszerítették bele a címvédőt eladott labdákba és ilyen szituációk után 22 pontot jegyeztek. Egy 59-56-os végeredményt hozó magas hőfokú derbin ez rengeteg.

 

Mindkét gárda a jól ismert 5-6 fős alapcsapatát használta a döntő eddigi meccsein. A finálé első két felvonása alkalmával a Szatmárnémetinél a Solopova, Pasic, Gödri-Părău trió remekelt, akik mellé Higgins lépett fel vezérré támadásban a hétvégi két idegenbeli találkozókra. A Szatmárnémeti oldalán Denson, Mandache és Amukamara hármasa dominált. A negyedik meccsről Oláh Andrea egyéni extráját, 18 pontját, sorsdöntő büntetőit feltétlen érdemes kiemelni. Ahogy azt is, hogy az utóbbi két találkozón a Denson-Higgins presztízscsata kifejezetten élvezetes volt.

 

Összességében elmondható: fizikálisan nyilván mindkét oldalból sokat kivett az első négy találkozó. Sok múlik viszont a lelki tényezőkön. A Sepsi-SIC játékosainak hazai pályán nyilván meg kell birkózniuk az óriási várakozásokkal. A CSM Satu Mare viszont két extra érzelmi töltetet adó sikerből jön. Arányaiban veszíteni való nélkül léphet pályára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: