U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Leticia Romero Prágából Valenciába igazolt - spanyol körkép

2019.05.20. 19:38 | Spanyolország

Az elmúlt napokban több érdekes átigazolás is hivatalossá vált Spanyolországban. Rövid körképünkben ezeket tekintjük át.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hétfőn jelentette be az USK Praha, hogy Leticia Romero távozik a klubtól és a helyére Cristina Ouvina érkezik. A prágaiak bejelentése után a Valencia hivatalossá tette, hogy az Euroligában 2,8 pontot és 1,8 gólpasszt átlagoló, Csehországban viszonylag kevés lehetőséget kapó Romero hozzájuk érkezik.

 

A Valencia korábban azt is közölte, hogy a következő évadban számítanak korábbi játékosaik közül Rebeca Cotano és Marina Lizarazu játékára. Lizarazu már idén is a keret tagja volt, de súlyos térdsérülés miatt hosszú kihagyás után kell visszatérnie. Jól halad a klubnál a csapatépítés, hiszen Irene Garí, Meiya Tirera, Tamara Abalde, Marina Lizarazu, Rebeca Cotano, Joy Adams, María Pina, Anna Gómez és Raquel Carrera is szerződéssel rendelkezik az új szezonra.

 

 

Az élcsapatok közül a Salamanca két igazolást szintén véglegesített. Érkezik hozzájuk a TTT Rigában extra szezont produkáló lett klasszis Kristine Vitola. Neki 13 pont, 7 lepattanó volt az átlaga az Euroligában. A Besiktastól pedig megszerezték Evelyn Akhator-t. A 194 cm magas 24 éves játékos a török élvonalban 15,1 pontot, 9,9 lepattanót, az Európa Kupában 15,1 pontot és 11,4 lepattanót jegyzett meccsenként. Silvia Dominguez és Jewell Loyd hosszabbítása után így már négy - hivatalosan kommunikált  - játékosa van a Salamancának.

 

Körvonalazódik a Sant Adrià kerete is, akik a közelmúltban Mireia Vila, Minata Keita, Helena López és Bojana Kovacevic szerződtetését jelentették be. Az Ensino Lugo Beatriz Sanchez, Ainhoa Lopez és Britany Miller megszerzésével erősödött. Változások történtek az Araskinál. Ariel Edwards az IDK Gipuzkoához szerződött, de megszerezték Laura Prado-t. Az IDK Gipuzkoa egy orosz centert is igazolt, Marita Davydovát. A Gernika pedig Gabriele Oceta köré építkezhet.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: