U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Munkába állt a 3x3-as U18-as válogatott

2019.05.20. 22:29 | Utánpótlás hírek

Hétfőn Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában munkába állt az U18-as 3x3-as válogatott.

 

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

 

Legutóbb április elején találkozott Földi Attila együttese. Az akkori kerethez képest egy változás történt: Révész Luca helyett Salamon Zsófia került a csapatba. A keretet így Altmann Anna, Baczuk Virág, Dénes Anna, Mudra Viola, Salamon Zsófia, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter alkotja.

 

 

A magyar válogatott jelenleg egy kétnapos programon vesz részt és keddig tartózkodik Székesfehérváron. Ezt követően jövő héten kedden folytatódik a közös munka. Válogatottunk május 31-én, pénteken kel útra Mongóliába a korosztályos Világbajnokságra.

 

Június 3. és 7. között Mongólia fővárosa Ulánbátor ad otthont a korosztályos seregszemlének. A mieinket a B-csoportba osztották be, ahol a két legnagyobb nemzet képviselőivel is találkoznak Földi Attila tanítványai. A magyar lányok ugyanis egy ötösbe kerültek az Ifjúsági Olimpia aranyérmesével, az Egyesült Államokkal és Oroszországgal. A csoportot Új-Zéland és Lengyelország teszi teljessé.

 

A csapatra több nagy feladat is vár nyáron. A Világbajnokság után augusztus 3-án és 4-én Szolnokon szurkolhatunk a magyar lányoknak. A jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a korosztályos Eb-selejtezőt.

 

A korosztályos kontinenstornára idén selejteznie kell a csapatunknak. Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat együttest két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elődöntőkbe. A két szolnoki elődöntő győztese jut ki az Európa-bajnokságra. A kontinesntornát szeptember 6. és 8. között Tbilisziben rendezik.

 

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: