U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

U19-es VB-csoportriválisunk USA utazó keretet hirdetett

2019.05.20. 09:56 | Egyesült Államok

A hétvégi összetartás tapasztalatai alapján kihirdette 12 fős utazó keretét az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja a 2019-es U19-es Világbajnokságra. A tornán a csoportkörben riválisaink lesznek az amerikaiak.

 

 

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja 32 főnek tartott edzőtábort a hétvégén. Az U19-es együttesek összeállítása az egyik legnehezebb, hiszen ide már beférhetnek az egyetemi versenyrendszerből az elsőévesek, de már a legjobb középiskolások is helyet követelnek maguknak.

 

Az USA Basketball közleményében Jennifer Rizzotti szakmai vezető is ezt hangsúlyozta nyilatkozatában. "Sokszínű a csapatunk, akár a versenytapasztalatot, akár az életkort tekintve. Itt vannak már azok a lányok, akik első évüket fejezték be az egyetemen és egyetemi edzők irányítása alatt dolgoztak egész évben. Mellettük viszont nagyon sok olyan fiatalt is láttunk, akiknek szintén komoly tapasztalatuk van korosztályos válogatott eseményekről. A szakmai stábnak nem csak az a feladata, hogy megtalálja a 12 legjobb játékost, hanem az, hogy a legjobban vegyítse a különböző helyzetből érkezőket." - fogalmazott Rizotti.

 

 

Tavaly az U17-es Világbajnokságon az Egyesült Államok válogatottjából Völgyi Péter tanítványai elődöntőt vívtak. Abból a csapatukból a legjobb hatos: Belibi, Boston, Brink, Bueckers, Taylor és VanLith került be az U19-es utazó keretbe. Mellettük öt elsőéves egyetemista lehet a vezér, akik mind Divízió I-es szakmai programokból kerültek ki. Queen Egbo és NaLyssa Smith tagja volt a Baylor bajnokcsapatának, míg Jordan Nixon a Notre Dame alakulatát erősítette.

 

Az amerikaiak július 5-én kezdik a közvetlen felkészülést az U19-es Világbajnokságra. A torna előtt pedig Tokióban vesznek részt egy felkészülési tornán. Július 20. és 28. között kerül megrendezésre Thaiföld fővárosában, Bangkokban a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokság. Egy nagyon nehéz alapcsoport jött össze, ahol az USA és hazánk csapata mellett Dél-Korea és Ausztrália szerepel egy négyesben.

 

Az utazó keret: Francesca Belibi, Aliyah Boston, Cameron Brink, Paige Bueckers, Caitlin Clark, Queen Egbo, Naz Hillmon-Baker, Rhyne Howard, Jordan Nixon, NaLyssa Smith, Celeste Taylor és Hailey Van Lith.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: