U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Sorozatban negyedszer bajnok Romániában a Sepsiszentgyörgy

2019.05.21. 20:57

Megvédte címét és sorozatban negyedszer ünnepelhetett bajnoki címet Romániában a Sepsiszentgyörgy. A bajnoki finálé sorsdöntő ötödik meccsén az ACS Sepsi SIC óriási csatában 59-56-ra múlta felül a CSM Satu Mare gárdáját és ezzel 3-2-re megnyerte a párharcot.

 

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

 

Zsúfolt ház fogadta a csapatokat a Sepsi Arénában a bajnoki finálé sorsdöntő ötödik meccsén. A házigazda kezdte jobban az összecsapást, az első percekben 8-2-es előnyre tett szert. A Szatmárnémeti azonban gyorsan rendezte a sorait és a negyed végére 15-11-re felzárkózott. A második szakaszban az első 20 percben 9 pontig jutó Brittany Denson vezetésével 19-19-nél érte utol a hazaiakat Maikel Lopez együttese. Innentől félidőig fej-fej mellett haladt a két gárda, de jellemzően pűr ponttal a Szatmárnémeti járt előrébb. A nagyszünet 26-25-nél érkezett el.

 

 

A harmadik negyedre is lendületben maradt a Szatmárnémeti. Már az ötödik triplájukat értékesítették a meccsen, amikor 39-28-nál a 11 pontot is elérte az előnyük. A Sepsiszentgyörgy azonban nem adta fel. Tovább keményített a védekezésén és szerzett labdáira építve 41-37-re visszajött a játékrész végére. Ezzel teljesen nyílttá tették a meccset a negyedik negyedre. Extázisban tombolt a közönség a felzárkózási hullám közepette. Ez azonban nem roppantotta meg Maikel Lopez tanítványait, sőt. Még az utolsó két percbe fordulva is 56-50-es előnyben volt a Szatmárnémeti. Innen azonban már nem találtak be. Az utolsó percben Demeter Nóra kétszer is megvillant, Godri Parau 2+1-es helyzetet értékesített, végül Topuzovic keze sem remegett két büntetőnél. A hazaiak így 59-56-os sikert arattak és drámai csatában megvédték címüket.

 

Eredmény

ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe - CS Municipal Satu Mare 59-56 (15-11, 10-15, 12-15, 22-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-2 az ACS Sepsi SIC javára.


Statisztika


 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: