U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Médianapot tartott a Chicago Sky

2019.05.22. 21:05 | WNBA

A pénteken kezdődő WNBA évad előtt megtartotta 2019-es médianapját a Chicago Sky. Kicsit közelebbről is megismerhettük az átalakuló csapat terveit, elképzeléseit az új szezonra.

 

Fotó: wciu.com

Fotó: wciu.com

 

A Chicago Sky-nál James Wade személyében új vezetőedző állt munkába. A fiatal ambíciózus szakember a Jekatyerinburggal Miguel Mendez segítőjeként már két Euroligát nyert. Nem mellesleg Oroszországban a Sky kezdő irányítójának, Courtney Vandersloot-nak az edzője. Már az első napokban arról érkeztek hírek, hogy Wade hatalmas intenzitású edzéseket vezényelt a csapatnak. "A belünket kihajtotta, ahogy azt kell." - fogalmazott Vanderlsoot, aki elárulta: Wade egy futós, gyors kosárlabdát szeretne meghonosítani a csapatnál.

 

A játékosok a korábbiakhoz képest stabilabb védekezésre építve szerzett labdák sokaságával és sok mezőnykísérlettel számolnak. Védekezésben nem lesz nehéz előrébb lépni, hiszen ezen a téren minden statisztikában az egyik leggyengébb volt 2018-ban a Sky. Támadások terén az extra európai szezont futó irányító még azt is elmondta, hogy a szakvezető meccsenként 20 sikeres triplát tűzött ki célul. Tavaly is 19.7-es átlaguk volt. Tekintve, hogy a Draftról Katie Lou Samuelson személyében egy kettestől négyes posztig bevethető - távolról is rendkívül stabil - UConn-növendék érkezett, erre lehet is esélyük. Allie Quigley, Vandersloot vagy éppen a tavalyi évben az egyik leghatékonyabb támadójuk Diamond DeShields is kiválóan céloz a hárompontos vonalon túlról.

 

Vandersloot a sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy mentálisan is sokat kell erősödniük. Tavaly sokszor szétesett, helyenként bizony lelketlen játékot láttunk a Sky-tól. Beleszaladtak egy hatmeccses, illetve kettő négymeccses vereség-sorozatba. Ezekkel lényegében le is nullázták a szezonjukat. Többek között a "győztes mentalistás hiánya" volt az indok, ami miatt a klubvezetés felállította a helyéről a teljes szakmai stábot. "Fogunk meccseket veszíteni most is, mert ebben a ligában senki sem lesz veretlen. Azt a hibát azonban nem szabad elkövetni, hogy utána három-négy újabb vereség jöjjön." - fogalmazott a klasszis irányító.

 

 

A Sky-nál az alapcsapat maradt, többször egyértelművé tette a klubvezetés, hogy szeretnének egy stabil vázat. Az elmúlt szezonból a hét legtöbb időt pályát töltő játékosuk - magyarul az összes kulcsember - hosszabbított. Az új érkezők közül Katie Lou Samuelson-ról volt már szó. A sokoldalúságú különösen akkor jöhet jól, ha James Wade egy alacsony szerkezetnek szavaz bizalmat. A UConn-ról érkező klasszisnak védekezésben kell sokat tanulnia. Geno Auriemma a négyes poszt védésére az egyetemi bajnokságban nem használta, itt mutatkoznak hiányosságai.

 

A másik új érkező Jantel Lavender. A rutinos center megszerzése a hét elején véglegesedett. A Los Angeles Sparks-tól jön és magas posztokon tovább javíthatja a variációs lehetőségeket. Arról nem beszélve, hogy a tapasztalata nagyon sokat dobhat. Wade már érkezése óta hangsúlyozta minden fórumon, hogy neki egy rutinos négyesre vagy ötösre óriási szüksége van. Lavender rendkívül jó kapcsolatot ápol Allie Quigley-vel és Courtney Vanderlsoot-tal. Az esküvőjükön is ott volt decemberben. A 2011-es WNBA Draft-ot megelőzően Vanderlsoot-tal szobatársak voltak. Quigley-vel pedig éveket játszottak együtt itt Európában. Legutóbb két héttel ezelőtt a Schio-val nyertek olasz bajnoki címet. Zseniális köztük az összhang.

 

A szezon elején egy nagy hiányzója biztosan lesz a csapatnak. Jamierra Faulkner a tavalyi súlyos térdsérülése után ismét kisebb beavatkozásra szorult. Egy hónapig még biztosan nem játszhat. Ahogy fogalmazott, a játékhoz már megvan a kellő rugalmassága, de olyan térdeket szeretne, hogy még a gyerekeivel is tudjon kosárlabdázni. Ez teljesen érthető hozzáállás, így nem sietteti a visszatérést. Ebben a klub is támogatja.

 

Képriport a médianapról:

 

Fotó: wciu.com

 

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

 

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

 

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

 

Fotó: chicagotribune.com

Fotó: chicagotribune.com

 

A hivatalos fotók:

 

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

 

Fotó: Chicago Sky

Fotó: Chicago Sky

 

Hangulatvideó:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: