U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Queralt Casas Valenciában folytatja

2019.05.22. 15:03 | Spanyolország

Szerdán hivatalosan is bejelentette a Valencia B.C., hogy szerződtette a következő évadra Queralt Casas-t. Az elmúlt félévet Sopronban töltő spanyol klasszis nagy ambíciókkal rendelkező klubhoz kerül.

 

Fotó: Valencia Basket

Fotó: Valencia Basket

 

Queralt Casas decemberben érkezett Sopronba és remek benyomást tett. Az Euroligában 13 mérkőzésen 31.7 perc alatt 8.4 pontot, 5.2 lepattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt. A bajnokságból pedig érdemes a bajnoki fináléban mutatott rendkívül koncentrált és pontos játékát méltatni. Miközben a védekezés terén végzett munkája minden találkozón példaértékű volt.

 

A valenciai női kosárlabdázás története sokak számára ismert, hiszen a 2012-es Euroliga győzelem után szűnt meg a Ros Casares Valencia. Sokáig kérdéses volt, hogy milyen formában folytatódik a városi kosaras élet. Végül az eredményes férfi csapatot is működtető nagy klub a Valencia B.C. által vázolt út lett a befutó a helyi döntéshozóknál és a támogatóknál.

 

 

Emlékezetes pillanat volt, amikor a csapatuk tavaly 6000 néző előtt vívta ki a feljutást. Idén pedig rögtön az első évben a bajnoki elődöntőig meneteltek. Amennyiben vállalja majd a klub, ez Európa Kupa szereplése is feljogosítja őket. Továbbra is irigylésre méltó az érdeklődés a városban a női kosárlabda iránt. A Salamanca elleni elődöntőt 5212 néző látta a helyszínen.

 

A Valencia kerete szinten teljesnek tekinthető a hazai magot nézve. Hosszabb távú szerződéssel rendelkezett a tavalyi csapatukból María Pina és Anna Gómez. Meghosszabbították Irene Garí, Meiya Tirera, Tamara Abalde, Marina Lizarazu, Rebeca Cotano és Joy Adams szerződését. Új érkezők eddig Casas mellett Raquel Carrera és az USK Prahából Leticia Romero.

 

Quarelt Casas bemutatkozó videója

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: