U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Videó: Maria Stepanova meglátogatta az orosz válogatottat

2019.05.22. 10:41 | Oroszország

Hagyományos videó ajánló rovatunkban ezúttal Oroszország felé vesszük az irányt. Korábban már közöltünk egy részletes összeállítást a válogatottjuk edzőtáboráról és Olaf Lange szövetségi kapitány terveiről. A csapatot minap Maria Stepanova látogatta meg kislányával, akinek tavaly ősszel adott életet.

 

 

 

A látogatásról készült videó az alábbiakban látható:


 

 

Maria Sharapova idén ünnepelte 40. születsénapját. Ekkor a korszakos center pályafutásáról egy rövid áttekintést közültünk:

 

A Sztavropoli határterületen született 203 cm magas zseniális játékos 1995-ben, 16 évesen érte el első nagy sikerét. A kadett Európa-bajnokságon 18.6 pont, 9 lepattanó átlaggal vezette aranyéremig társait. Egy évvel később Atlantában az ötkarikás játékokon már a felnőtt csapatot segítette. Ezt követően a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as Olimpián is pályára léphetett. Athénban és Pekingben bronzérmet ünnepelhetett. Maradva a felnőtt válogatottnál: a 2003-as, a 2007-es és a 2011-es Európa-bajnok orosz gárdának is húzóembere volt. Ugyanúgy, ahogy a 2006-os világbajnoki ezüstérmes alakulatnak.

 

Klubszinten a Gambrinus Brno-nál töltött időszak hozta meg az áttörést a 2000-es évek elején. Emlékezhetünk rá, hogy innen kölcsönben pár mérkőzés erejéig pécsi színekben is pályára lépett. Ezt követően a Szamara, majd az ebből formálódott CSZKA Moszkva és utána a Jekatyerinburg következett. Maria Stepanova pályafutása utolsó hét szezonjában, a 2015. májusában véglegesített visszavonulásáig hét egymást követő évben lett bajnok a jekatyerinburgi alakulattal. A WNBA-ben 1998 és 2001 között négy szezont töltött. A Phoenix Mercury gárdáját erősítette, ahova 2005-ben 15 meccs erejéig vissza is tért. 

 

Az egyéni elismeréseket tekintve Maria Stepanovát háromszor választotta meg a FIBA Europe a legjobb európai játékosnak. Hazájában is háromszor volt az adott esztendő legjobbja, miközben két magas rangú orosz kitüntetés birtokosa.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: