Európa-bajnokság 2019

Katie Lou Samuelson Franciaországban kezdi európai karrierjét

2019.05.23. 11:38 | Franciaország

A Carolo Basket a hivatalos felületein jelentette be, hogy szerződtette a következő évadra Katie Lou Samuelson-t. A WNBA 2019-es Draftján negyedikként elkelt játékos a WNBA-ben a Chicago Sky-nál kezdi profi karrierjét, itt Európában pedig Franciaországban.

 

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

 

Akik az elmúlt években követték az amerikai egyetemi küzdelmeket, azok számára Katie Lou Samulson-t nem kell bemutatni. A UConn egyik legjobbja volt. Egy sokoldalú tehetség, akik gyakorlatilag kettestől négyes posztig bevethető, távolról is rendkívüli hatékonysággal dob. Érdekes lesz figyelni, hogy a francia kosárlabdához miként alkalmazkodik. Előtte pedig a Chicago Sky-nál a WNBA-ben is nagy feladatok várnak rá.

 

 

Mint ismert sok tekintetben új időszámítás kezdődik a Carolo Basket csapatánál. A klub jól ismert kerete, mely az elmúlt évadban az Euroligába éppen a Sopron Basket csoportriválisa volt, jelentősen átalakul, hiszen hét távozót jelentettek be. Ők Haley Peters, Kaleena Mosqueda-Lewis, Ana Filip, Marie-Eve Paget, Djéné Diawara, Géraldine Robert és Zofia Hruscakova. Az idei alapcsapatukból mindössze Sara Chevaugeon és Amel Bouderra marad a következő szezonra.

 

Az eddig hivatalosan két új érkezőt jelentettek be, méghozzá két Törökországból visszatérő rutinos klasszist. Az olasz Giorgia Sottana és a belga Kim Mestdagh is a csapatukat erősíti a következő évadtól.

 

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel

Fotó: Facebook.com/FlammesOfficiel


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: