Európa-bajnokság 2019

Bemutatta keretét a Lattes Montpellier a 2019/2020-as évadra

2019.05.26. 19:39 | Franciaország

Facebook oldalán csapatbemutatót tartott a Francia Bajnokság és az Európa Kupa ezüstérmese a Lattes Montpellier. A 2019/2020-as évadra némileg átalakul a francia élcsapat kerete.

 

Fotó: Facebook.com/BasketLMA/

Fotó: Facebook.com/BasketLMA/

 

Az idei évadban eredményesen szereplő alapcsapatból öten hosszabbítottak a Lattes Montpellier-nél. Ők Ornella Bankolé, Romane Bernies, Alix Duchet, Diandra Tchatchouang és Sami Whitcomb. A távozó kulcsjátékosaik közül Helena Ciak Lyonban, Ana Dabovic a Bourges-nál, míg Endy Miyem a Carolo Basket alakulatánál folytatja. Mellettük elhagyja a klubot Marielle Amant, Taylor Wurtz és Tina Trebec.

 

 

A Lattes Montpellier vezetői öt új érkezőt jelentettek be. Érkezik a mindössze 20 éves feltörekvő svéd tehetség Klara Lundquist kettes posztra. Tavaly a Telge együttesében 20 pont felett átlaggal dominált támadásban. Megszerezték a Chicago Sky-ból és a Gironából jól ismert Gabby Williams-t. Esetében külön érték, hogy felmenői révén francia állampolgársággal is rendelkezik. A 180 cm magas játékos a spanyol bajnoknál 12 pont, 5 lepattanó átlaggal remekelt idén tavasszal.

 

Szerződtettek a csapathoz Stephanie Mavunga személyében egy amerikai centert. Az Európa Kupa csoportkör legeredményesebbjét szerezték meg, miután a Krasznojarszk színeiben a második számú európai sorozatban 24,8 pontot és 12,4 lepattanót átlagolt. Az új szerzemények sorát erősíti a Villeneuve d’Ascq-tól egy rutinos francia erőcsatár Laetitia Kamba. Center posztra pedig érkezik még Marie-Michelle Milapie. A 23 éves válogatott játékos korábban a Basket Landes gárdájának volt a tagja, ahol a bajnokságban 7,2 pont és 5,7 lepattanó átlagot teljesített.


A Lattes Montpellier kerete a 2019/2020-as évadra:

Alix Duchet
Romane Bernies
Sami Whitcomb
Klara Lundquist
Diandra Tchatchouang
Ornella Bankolé
Gaby Williams
Laëtitia Kamba
Stephanie Mavunga
Marie-Michelle Milapie


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: