Európa-bajnokság 2019

Munkába állt a francia válogatott

2019.05.27. 21:25 | Franciaország

Pénteken Anglet városában megkezdte a felkészülést a francia válogatott, melyhez hétfőn már a bajnoki döntőben érdekelt játékosok is csatlakoztak.

 

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

 

Pénteken még arányaiban hiányos kerettel, hétfő délelőtt óta viszont gyakorlatilag teljes összeállításban készül a 2019-es Európa-bajnokságra a francia válogatott. A felkészülés első szakaszának Anglet váorsa otthont. Valérie Garnier szövetségi kapitánynak joggal okozhatott fejfájást az elhúzódó bajnoki döntő. A Lyon és a Lattes Montpellier csütörtök este vívta a trófea sorsáról határozó ötödik meccset. Az itt érintettek így pénteken nem is tudtak csatlakozni.

 

Jelenleg hiányzó a honosított Bria Hartley, aki a New York Liberty-nél a WNBA kötelezettségeinek tesz eleget és a tervek szerint majd június második hetében Rennes városában száll be a társakhoz. A bajnoki döntőben érdekelt hét játékos Marième Badiane, Ingrid Tanqueray, Ornella Bankole, Romane Bernies, Helena Ciak, Endy Miyem és Diandra Tchatchouang hétfőn viszont rendben bekapcsolódott az edzésekbe. Komoly sérült nincs a franciáknál. Valérie Garnier a helyszínen dolgozó újságíróknak hangsúlyozta, hogy az első napok a fizikális felkészítésről szólnak. Igyekeznek azonos szintre hozni az eltérő edzettségi állapotban lévőket.

 

 

A franciák először június 9-én és 10-én Mont-de-Marsan városában Ukrajnával játszanak két meccset. Ezt követően Rennes új 4500 fős arénája (Glaz Arena à Cesson-Sévigné) ad otthont egy tornának. Ezen Törökország, Oroszország és Szerbia vesz még részt. Zárásul pedig június 23-án az Európában túrázó kínai válogatottal mérik össze az erejüket.

 

A 19 fős bő keret: Valériane Ayayi, Marième Badiane, Ornella Bankole, Romane Bernies, Alexia Chartereau, Sara Chevaugeon, Helena Ciak, Olivia Epoupa, Marine Fauthoux, Sandrine Gruda, Bria Hartley, Marine Johannès, Magali Mendy, Sarah Michel, Marie-Michelle Milapie, Endy Miyem, Iliana Rupert, Ingrid Tanqueray, Diandra Tchatchouang.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: