Európa-bajnokság 2019

Visszatérne az Euroligába a Gdynia

2019.05.28. 16:59 | Lengyelország

Mint ismert, a lengyel élvonal bronzérmese a 2018/2019-es szezonban az ARKA Gdynia lett. Az egykori Final Four résztvevő nagymúltú klub visszatérhet az Euroligába – erről az elnök Bogusław Witkowski nyilatkozott a trojmiasto.pl portálnak.

 

Fotó: Facebook.com/BIGdyniaSSA/

Fotó: Facebook.com/BIGdyniaSSA/


Előbb Polpharmy VBW Clima, majd Lotos Gdynia néven 1998 és 2010 között szerepelt az Euroligában a lengyel klub. Kétszer játszottak döntőt a sorozatban, 2002-ben és 2004-ben. Az utóbbi alkalommal éppen hazánkban, Pécsett vívták a finálét a francia USVO-val. A klubot a 2008-as gazdasági válság és az ezzel visszaeső sportszponzoráció ingatta meg. Jelentősen vissza kellett venni a célokból és 2010 után egészen kilenc évet vártak az újabb éremre, amikor április végén a Sleza Wroclaw kiütésével megnyerték a bronzcsatát.


A bronzéremmel a Gdynia kivívta az Európa Kupa szereplés jogát, de könnyen lehet, hogy az Euroligára is lenne lehetőségük. Lengyelországnak egy vagy a tavalyi évhez hasonlóan 1+1 helye lehet a legrangosabb európai kupában. Sajtóhírek szerint a bajnok CCC Polkowice jelentősen csökkenti a költségvetését és a klub képviselői - a Gdynia elnökének nyilatkozata szerint - már pedzegették a lengyel szövetségnél, hogy visszalépnének az Euroligától. A másik döntős Gorzow-nak pedig ehhez jelen pillanatban sem az infrastruktúrája, sem a költségvetése nincs meg.

 


„Ezek tehát azok a sajtóhírek, amik szerint lehet esélyünk. Természetesen várjuk a CCC és a Gorzow döntését. Ha lesz lehetőségünk, akkor szeretnénk indulni. Sportszakmai téren és infrastruktúrával is készen állunk erre a kihívásra. Már megtapasztaltuk itt Gdyniában, hogy mit jelent az Euroliga.” – nyilatkozta Bogusław Witkowski, ugyanakkor azt is hozzátette: jelentősen növelni kellene a költségvetést és emiatt elengedhetetlen, ha valóban lenne móduk indulni, akkor arról minél hamarabb értesüljenek.


„Nem akarok elkiabálni semmit. Legalább másfélszeresére kellene növelni a költségvetést, mivel sokkal mélyebb keretre van szükség a több mérkőzés és a hosszabb szezon miatt. Az idő döntő fontosságú. Tudni kell, hogy milyen opciók vannak, mivel annak tükrében tudunk tárgyalni a támogatóinkkal, partnereinkkel.” – összegzett a sportvezető.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: