Európa-bajnokság 2019

Összetartáson a szlovák válogatott

2019.05.29. 13:01 | Szlovákia

Bár nem tudta kvalifikálni magát a 2019-es Európa-bajnokságra Szlovákia, de természetesen nyárra összeállított a szakmai stábjuk egy hosszabb programot. Az egyhónapos összetartáson 14 fős kerettel dolgoznak.

 

Fotó: basket.sk

Fotó: basket.sk

 

Szlovákia novemberben hazai pályán Montenegróval szemben 68-62-re alulmaradt sorsdöntő Eb-selejtezőn, így nem jutott ki a 2019-es kontinesntornára. Ezt követően Peter Kovacik szövetségi kapitány munkáját megköszönték. A helyét Juraj Suja, a bajnoki címvédő MBK Ruzomberok vezetőedzője vette át. Az új szakmai stáb először találkozik a kerettel. Megfiatalított gárdát állítottak össze.

 

Az előzetesen meghirdetett bő keretből sérülés miatt Beáta Janoąčíková, ®ofia Hruąčáková és Terézia Páleníková nem áll rendelkezésre. A helyükre Alice Moravčíková és Alexandra Haąková érkezett. Moravčíková most debütál majd a felnőtt csapatban. Mellette még négy újoncot avatnak Laura Horvátová, Michaela Baláľová, Dominika Drobná és Michaela Raková személyében.

 

 

"Új szakmai stáb állt össze és az első edzőtábor célja, hogy lefektessük azokat az alapokat, amikre építeni szeretnénk. Megismerkednek a játékosok azzal a filozófiával, amivel tervezünk dolgozni a jövőben. Szeretnénk a novemberi tétmérkőzésekre a támadás és a védekezés variációkat is bővíteni." - fogalmazott a TASR hírügynökségnek Juraj Suja.

 

A június 22-ig tartó válogatott programra négy összecsapást kötött le a szakmai stáb. Június 8-án és 9-én Szerbiával, majd június 14-én és 15-én Szlovéniával mérkőznek.

 

A szlovák válogatott kerete: Barbora Bálintová (Arka Gdyňa), Nikola Dudáąová (®abiny Brno), Angelika Slamová (Arka Gdyňa), Laura Horvátová (©BK ©amorín), Alica Moravčíková, Miroslava Miątinová (MBK Ruľomberok), Angelika Theiner (BLK Slavia Praha), Michaela Baláľová, Dominika Drobná (YONUG ANGELS Koąice), Sabína Oroszová (KP Brno), Mária Felixová (Basket Lulea), Ivana Jakubcová, Alexandra Haąková ( Pieą»anské Čajky) és Michaela Raková (Meccanica Nova Vigarano).


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: