U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megvan az ausztrál bő keret a nyári edzőtáborukra

2019.05.31. 16:58 | Ausztrália

Az áprilisi összetartás után Ausztrália július végén az Egyesült Államokban, Phoenix-ben folytatja a felkészülését az Ázsia-bajnokságra és az Olimpiai selejtezőkre.

 

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia

 

Áprilisban Gold Coast adott otthont az ausztrál válogatott első hosszabb 2019-es edzőtáborának. Sandy Brondello akkori csapatából 13-an ott lesznek a nyári phoenix-i összetartáson. Két okból találkozik az Egyesült Államokban az ausztrál válogatott. Egyrészt Sandy Brondello szövetségi kapitány a Phoenix Mercury vezetőedzője főállásban, másik oldalról így tudják megszervezni, hogy a bombaerős WNBA-s különítmény - Liz Cambage, Rebecca Allen, Sami Whitcomb, Alanna Smith - hiánytalanul a szakmai stáb rendelkezésére állhasson.

 

 

Ausztráliában a tavalyi Világbajnokság után, ahol ezüstérmet szereztek, elindult egy fiatalítási folyamat. A nyári edzőtáborban a tehetséges korosztályos válogatottjaikból újoncként Darcee Garbin, Zitina Aokuso, Lauren Nicholson, Tahlia Tupaea, Tiana Mangakahia és Alex Wilson is lehetőséget kap. A július 20. és 28. között tartott edzőtábor után legközelebb már az Ázsia-bajnokságra történő közvetlen felkészüléssel folytatódik a munka. Az 2019-es ázsiai kontinenstornát szeptember 22. és 29. között rendezik.

 

Az ausztrál válogatott kerete:


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: