U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Roberto Iniguez és Amanda Zahui a Dinamo Kurszknál

2019.06.03. 17:42 | Oroszország

A múlt héten az egyik helyi lap (dddkursk.ru) közölt egy hosszabb összeállítást Victoria Sgonnikovával, a Dinamo Kurszk klubigazgatójával. Ebben a következő szezon keretével kapcsolatos terveket is vázolta a sportvezető.

 

 

A korábbi évekhez nagyobb változások lesznek a Dinamo Kurszknál. Az már hivatalossá vált, hogy a spanyol szövetségi kapitányként is dolgozó Lucas Mondelo Japánban folytatja. Victoria Sgonnikova tájékoztatása szerint a helyét az elmúlt két szezont Sopronban töltő Roberto Iniguez veszi át. A kiváló spanyol szakvezető mellett még egy soproni kötődés lesz, hiszen Amanda Zahui-t is megszerezte a klub.

 

A teljes 2019/2020-as csapathirdetés még várat magára. Sonja Petrovic, Quanitra Hollingsworth, Natasha Howard és Anna Cruz távozása biztos, ahogy Breanna Stewart sem tér vissza. Epiphanny Prince, Marta Xargay, Elena Kirillova, Natalia Zhedik és Tatiana Vidmer viszont hosszabbított. A fiókcsapatból, az Inveta Kurszkból hatan felkerülnek a versenyző keretbe. A további tárgyalások pedig még zajlanak Victoria Sgonnikova tájékoztatása szerint.

 

Az elmúlt évadot összességében "pozitívnak, sikeresnek" értékelte az igazgató asszony. Mindhárom sorozatban, ahol elindultak (Orosz Bajnokság, Orosz Kupa és Euroliga) döntőig meneteltek. Ráadásul hangsúlyozta, hogy az évad elején nehezen állt össze a csapat. Candace Parker-rel ugyanis megállapodtak, de időközben a klasszis centernek befutott a televíziós szakértői szerződés, így nem tudott jönni.

 

 

"Rövid idő alatt kellett a helyére hasonló kaliberű centert találni. Így esett a választás Tina Charles-ra, de neki januártól Kínába már aláírt szerződése volt. Így csak a téli szünetig tudott maradni. Jött helyére Quanitra Hollingsworth, de az Euroliga versenyképesség fenntartásához szükség volt még egy magas játékosra. Így érkezett Natasha Howard, aki kiváló választásnak bizonyult." - mondta Victoria Sgonnikova.

 

Az Euroliga döntővel kapcsolatban kiemelte a kurszki klubigazgató, hogy "biztos vagyok benne, ha nincs Breanna Stewart sérülése, akkor a második félidőben vissza tudunk kapaszkodni a meccsbe. A sérülése utána már a bajnoki döntőre is rányomta a bélyegét." A Dinamo Kurszk így összességében három ezüstéremmel zárta az évadot.

 

A farmcsapatuk az Inventa Kurszk 5. helyezett lett a bajnokságban, ami kiemelkedő eredmény. Ötéves szakmai programot állítottak számukra össze. Ennek az a célja, hogy tehetséges fiatalokat az ország minden pontjáról igazolva magas szinten légiósok nélkül versenyeztessenek. Ezzel pedig a Dinamo Kurszknak és az orosz válogatottnak állandó utánpótlást biztosítsanak tétmeccsen is hatékonyan bevethető képzett hazai játékosokból.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: