Európa-bajnokság 2019

Két felkészülési meccset vívott Csehország

2019.06.06. 21:31 | Csehország

Szerdán és csütörtökön összemérte az erejét Prágában az Európa-bajnokságra készülő cseh válogatott és Portugália. Stefan Svitek együttese mindkét találkozót megnyerte.

 

 

A csehek az első összecsapáson 61-49-re múlták felül Portugáliát. Sokáig szoros összecsapás volt. A múlt hétvégi szlovéniai túra után immár harmadik találkozójukat vívó csehek nehezen találták a ritmust. A végjátékban jött ki a felek között a tudáskülönbség a sérült Kateřina Elhotová, Alena Hanuąová és a honosított Kia Vaughn nélkül szereplő hazaiak javára. Krakovičová 12, Adamcová 9, ©těpánová és Hejdová 8-8 ponttal zárt.

 

 

Csütörtökön lényegesen jobb ritmusban játszottak a csehek. A 76-46-os sikerük során már a 24-9-es első negyedben állva hagyták a riválisukat. Adamcová 12, ©těpánová és Krakovičová 11-11 egységig jutott.

 

"A mai után már elégedettebb vagyok. Sokkal ponterősebbek voltunk, de még mindig nagyon kétarcú a csapat. A kezdők jól játszottak, még a második félidőben is. Jól mozgott a labda, jól alakítottuk ki a helyzeteket és pontosan dobtunk. Amikor azonban a padról érkezőket nézem, kicsit csalódott vagyok. Ilyenkor visszaesett a teljesítményünk és ezen mindenképpen javítanunk kell. Nem lehet ennyire visszaesni, ha elkezdünk rotálni. Nem lehetek tehát teljesen elégedett. Még két hetünk van öt meccsel, hogy javuljunk." - nyilatkozta Stefan Svitek szövetségi kapitány.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: