Európa-bajnokság 2019

Bemutatkozik a francia válogatott

2019.06.07. 21:06 | Franciaország

Vasárnap és hétfőn Ukrajna ellen lejátssza első felkészülési mérkőzéseit a francia válogatott. Valérie Garnier együttese számára a célkitűzés nem lehet más az Európa-bajnokságon, mint az olimpiai selejtezőt érő pozíció elérése.

 

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

 

A francia válogatott Anglet városában kezdte a felkészülést. A szakmai stáb 19 fős keretet hirdetett, mely három ütemben válik teljessé. A kezdeti hiányosabb csapathoz az első hét legvégén jöttek meg az elhúzódó bajnoki döntőben érdekeltek, a WNBA-ből a honosított Bria Hartley pedig majd június közepén csatlakozik. Ő tehát Mont-de-Marsan városában, ahol jelenleg készül a gárda és az ukránok ellen pályára is lép, még nem tartózkodik a társakkal.

 

 

A franciák szakmai stábja vegyes felállás mellett tette le a voksát. Folytatva a tavalyi Világbajnoksággal megkezdett fiatalítást. A legismertebb sztárok, mint Miyem, Gruda, Johannes természetesen rendelkezésre állnak, de a hatalmas merítési lehetőségeiket kihasználva a feltörekvő fiatalok közül többeket megnéznek. Közülük talán a francia élvonal legjobb fiataljának választott Marine Fauthoux vagy éppen a 2017-es U16-os EB MVP-je és a tavalyi U17-es VB egyik nagy sztárja Iliana Rupert lehet szélesebb közönség számára is ismert. Érdekes lesz nézni az első meccseket, hogy mennyi lehetőséget kapnak. Egyáltalán Garnier a világbajnoki 5. hely után merre indítja el ezt a kiváló szerkezetű és mentalitású gárdát.

 

Érdemes néhány szót ejteni Ukrajnáról, akik Olaszország ellen már lejátszották múlt hétvégén első felkészülési meccseiket. Ezeken egy siker és egy vereség a mérleg. Ukrajna az egyik leginkább kiszámíthatatlan csapata az Európa-bajnokság mezőnyének. Alina Iagupova zsenije bármikor megvillanthat és akkor megállíthatatlanok, de emellett az extra fizikumú játékos rengeteg hibával dolgozik. Kiváló centereik vannak és Udodenko is remek formát mutatott Olaszországban. Mivel a csapatuk évek óta együtt dolgozik, ráadásul a selejtezőkön egészen egyben voltak, nem lehet őket lebecsülni. Az egyetlen és talán az utolsó esélyük, hogy ezzel a generációval Olimpián szerepelhessenek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: