U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Székely Norbert rövid helyzetértékelése az MKOSZ honlapján

2019.06.09. 13:37 | Magyar válogatott

A burgosi tornát követően pénteken folytatta a közös munkát felnőtt válogatottunk Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában. A múlt heti spanyolországi erőfelmérőt egy részletes interjúban értékelte lapunknak Székely Norbert. A szövetségi kapitány most az MKOSZ honlapjának adott rövid helyzetértékelést. Az alábbiakban ez olvasható.

 

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

 

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

 

Ha nem is felhőtlen hangulatban, de gőzerővel készül a női kosárlabda válogatott a szerbiai Európa-bajnokságra. A problémát néhány játékos sérülése okozza, így a június 13-án csütörtökön kezdődő prágai négyes tornán például jelen állás szerint nem fog játszani Studer Ágnek és Kiss Virág sem.


- Sajnos Studer Ági deréksérülése makacsabb a vártnál, ő nem tudott edzeni a spanyol torna óta sem – mondta a Hunbasket-nek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Hozzá csatlakozik sajnos a szintén maródi Kiss Virág, így továbbra is lesznek hiányzóink.

 


Jó hír viszont, hogy a burgosi tornán megsérült Simon Zsófia és Dubei Debóra is rendbejött, így velük együtt tudta gyakorolni a védekezést a csapat. Ugyanis ebben a játékelemben vár Prágában látható javulást a szövetségi kapitány.


- Burgosban a védekezésünkkel nagyon elégedetlen voltam, de nem csak ezért foglalkoztunk az elmúlt napokban sokat a saját palánkunk alatti játékkal. Ennek ugyanis konstans módon erősnek kell lennie az Európa-bajnokságon. A hiányzók miatt a támadójátékunk még nem lesz olyan, mint amilyenek a kontinenstornán szeretnénk, de a védekezésben előrelépést várok a lányoktól az előttünk álló felkészülési tornán – tette hozzá Székely Norbert.


A prágai torna programja:


Június 13. csütörtök, 18 óra: Csehország - Magyarország
Június 14. péntek, 15.30 óra: Bosznia-Hercegovina - Magyarország
Június 15. szombat, 15 óra: Magyarország- Lettország

 

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: