U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

10 nap múlva kezdődik az Európa Játékok

2019.06.10. 22:50 | Utánpótlás hírek

10 nap múlva kezdődik a 2019-es Európa Játékok Minszkben, melyen a 3x3-as válogatottunknak is szurkolhatunk.

 

 

A 3x3-as kosárlabda tornát tekintve az utóbbi időben igencsak felgyorsultak az események. A szervezők a FIBA Végrehjató Bizottságának május 25-én rendezett ülésén prezentáltak. Ezen bemutatták a végleges versenynaptárt és megosztották a lebonyolítással, helyszínnel kapcsolatos legfrissebb információkat. A tornára meghívták a FIBA felső vezetőit. Tekintve, hogy közeledik a 2020-as Tokió Olimpia, ahol debütál a sportág, nem lenne meglepő, ha Amszterdam mellett itt is feltűnnének a nemzetközi szövetség vezetői.

 

A tervezett menetrend szerint június 21-én, pénteken magyar idő szerint 8 óra 25 perctől Csehország ellen debütálnak a magyar lányok. Legközelebb június 22-én, szombaton lépnek pályára Süle Krisztina tanítványai. Ekkor 10 óra 25 perctől Németország, 12 óra 15 perctől Románia lesz a rivális. A csoportokból az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntők június 24-én, hétfőn déltől indulnak. Ezen a napon már az érmek sorsa is eldől.

 

 

A mérkőzéseknek a Palova Aréna ad otthont, ami részben egy fedett rendezvényhelyszín. Magyar szempontból nagyon kedves emlékeink fűződnek ide, hiszen 2015 augusztusában itt rendezték az U18-as Európa-bajnokságot, ahol Aho Nina, Jankó Flóra, Kányási Veronika, Tóth Tímea összeállításban aranyérmes lett válogatottunk.

 

Ahogy azt lapunknak a csapatot felkészítő Süle Krisztina elmondta korábban, Wéber Fruzsina sérülése miatt végül három fővel utazik az együttes. Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia triója szerepel majd a tornán. A lányok múlt héten vettek részt a Magyar Olimpiai Bizottság Székházában hazánk küldöttségének hivatalos fotózáson, erről az összeállításunk ITT olvasható. A válogatottunk a hétvégén Moszkvában szerepelt felkészülési tornán, ahol két győzelemmel és egy vereséggel a négy között zárt.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: