Európa-bajnokság 2019

Edzésben Juhász Dorkáék

2019.06.10. 22:20 | NCAA Női kosárlabda

A múlt héten megkezdte a nyári edzésmunkát az Ohio State csapata Juhász Dorkával a soraiban.

 

Fotó: Ohio State

 

Nem sok pihenő jutott a vizsgaidőszak után az Ohio State játékosainak. Juhász Dorka is mindössze egy hónapot tölthetett itthon. A fiatal tehetségünk áprilisban kisebb térdműtéten esett át, ami a nyári válogatott terveket is felülírta.

 

"A terv az volt, hogy májusban csatlakozom Székely Norbert együtteséhez, de sajnos áprilisban átestem egy térdműtéten. Nem volt komoly beavatkozás, nem is volt betervezve, de az orvos jelezte, hogy meg kell ejteni. Úgy döntöttünk, ezt a nyarat inkább feláldozom arra, hogy teljesen felépüljek. Az egyetemi elfoglaltságaim miatt pedig az U20-as válogatottban sem tudok szerepelni, amely szintén az Eb-re hangol." - nyilatkozta még május végén Juhász Dorka a Bama.hu portálnak.

 

 

Az Ohio State a következő évadra még tovább fiatalodik. Köztük két európai játékos érkezik. A spanyol korosztályos válogatottakból ismert Aixa Wone. Arról pedig mi is beszámoltunk, hogy csatlakozik a gárdához a szlovákok tehetsége Rebeka Mikuláąiková, akit Pöstyénből a hazai közönség is ismerhet.

 

"Sok új játékosunk lesz: fiatalok, de tehetségesek leszünk. A következő három évben együtt fejlődhetünk, így komoly esélyünk lesz arra, hogy jó eredményeket érjünk el. Nagyon örülök annak, hogy jön hozzánk egy szlovák és egy spanyol lány is: így egy kis európai kosárlabdát is bele tudunk csempészni a játékunkba." - nyilatkozta a korábban már idézett Bama.hu interjúban Juhász Dorka, aki itt azt is elárulta, hogy az amerikai kosárlabdát sokkal fizikálisabbnak találta, mint az európait. Ugyanakkor nem tapasztalt olyan szervezettséget a játékban, mint itthon, több teret kaptak az egyéni megoldások. Ez pedig agresszívebb játékot követel meg.

 

Hangulatvideók

 

A beköltözés az edzőtáborba

 

 

Az első hét

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: