Európa-bajnokság 2019

Helena Ciakot is elveszítette a francia válogatott

2019.06.10. 18:14 | Franciaország

Harmadik rutinos játékosát veszítette el a 2019-es Európa-bajnokságra készülő francia válogatott. A nemzeti szövetségük a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a kiváló center Helena Ciak sem lesz bevethető a nyári kontinenstornán.

 

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

 

Finoman szólva is kedvezőtlenek az előjelek a francia válogatottnál. Valerie Garnier bő keretéből Sarah Michel és Diandra Tchatchouang már korábban kidőlt. A részletes kivizsgálások eredményeit értékelve hétfőn döntöttek véglegesen arról, hogy Helena Ciak sem szerepelhet a kontinenstornán.

 

 

A kiváló center még a bajnoki döntő párharc első meccse előtt közvetlenül szenvedett bokasérülést. A párharc negyedik és ötödik találkozóján vállalta a játékot a Lattes Montpellier színeiben, majd a válogatott edzőtáborában is részt vett. Állapota azonban romlott és az orvosok jelezték, hogy nem szabad kockáztatni.

 

A francia csapat New Yorkból Bria Hartley érkezését várja. Az együttesük vasárnap és hétfőn Ukrajna ellen vívta első felkészülési mérkőzéseit. Előbb 107-75, majd 89-65 arányban bizonyultak jobbnak riválisuknál.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: