U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az élvonal és az Amatőr Bajnokság versenykiírása is letölthető

2019.06.11. 20:58 | Magyarország

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a hivatalos honlapján a közelmúltban közzétette a Női NB I. A Csoport, illetve Női Amatőr NB I. versenykiírását.

 


Szurkolói szemmel fontos elemeket tekintve az A-csoport versenykiírása egy nagy változást hordoz. A bajnoki elődöntők ugyanis az egyik fél harmadik sikeréig tartanak majd a következő évadban. Ennyire azonban ne szaladjunk előre. Az Alapszakaszban 12 csapat esetén oda-visszavágó alapon 22 mérkőzést játszanak az együttesek. A rájátszásba a tabella első nyolc helyezettje kerül. A Play-off során a negyeddöntők az egyik fél második, az elődöntők és a finálé az egyik fél harmadik győzelméig tart. A többi helyosztó pedig az egyik fél második győzelmével ér véget. A Play-out során az Alapszakasz 9-12. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. Ez 6 mérkőzést jelent. A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Play-out-ba. Amennyiben a Play-out után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak számításakor a Play-out-ban lejátszott mérkőzések eredményeit kell figyelembe venni.

 

 

Immár a negyedik olyan évad következik, ahol a téli igazolások során a játékengedélyek tekintetében két időpontra kell figyelniük a kluboknak. Ezúttal a játékengedélyek kiadásának határideje 2020. január 11., péntek. Ezt követően a sportszervezetek már csak egy bármilyen korú hazai vagy nem hazai nevelésű sportoló játékengedélyét kérhetik ki. Ennek a határideje a jól megszokott február végi időpont. Ez 2020-ban majd február 12. lesz. A következő évadban is maradnak a hazai nevelésű játékosokra, illetve a fiatalok kötelező szerepeltetésére vonatkozó szabályok is. A jegyzőkönyvben négy nem hazai nevelésű játékos szerepelhet és közülük maximum két olyan játékos lehet, aki a FIBA európai hatáskörén kívül eső országból érkezett. Az Alapszakasz mérkőzések minden szakaszában minimálisan két hazai nevelésű játékosnak a pályán kell tartózkodnia. Ezen felül pedig az Alapszakasz mérkőzések első félidejének teljes időtartamában egy hazai nevelésű 1999. január 1-én vagy utána született játékosnak kell szerepelnie.


A Női Amatőr NB I. küzdelmei alkalmával nem lesznek változások. Maximum 32 csapatos Amatőr Bajnoksággal számolnak. Amennyiben a nevezések ennek megfelelően alakulnak, ezen gárdák két csoportba (Piros és Zöld) osztva szerepelnének más-más célokért. A Női Amatőr NB I. piros csoportjának 1. helyezett csapata a 2020/2021-es bajnoki évben a Női NB I. A csoportos bajnokságban indulhat. A Női Amatőr NB I. B piros csoportjának utolsó két csapata a 2020/2021-es Női Amatőr NB I. zöld csoportban, a Női Amatőr NB I. zöld csoportjának első két együttese a 2020/2021-ss Női Amatőr NB I. piros csoportban indulhat. A 2019/2020-es Női Amatőr NB I. bajnokságba nevező csapatok számának függvényében a bajnokság lebonyolítás ettől eltérhet - hangsúlyozza a kiírás. Azt természetesen idén is ki kell emelni, hogy azon játékosak közül, akiknek a Női NB I. A csoportban játékengedélyük van a sportszervezetek Amatőr Bajnokságban induló csapataiban csak az 1997. január 1-én vagy utána születettek szerepeltethetők.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: