U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csütörtöktől Prágában szerepel felkészülési tornán felnőtt válogatottunk

2019.06.11. 22:31 | Magyar válogatott | Írta: Nagy Norbert

Csütörtöktől Prágában szerepel nemzetközi felkészülési tornán felnőtt válogatottunk. Székely Norbert szövetségi kapitányt kérdeztük az elmúlt napok munkájáról és a várakozásairól.

 

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

sárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

 

A magyar válogatott június első két napján Burgosban vett részt felkészülési tornán, majd a kalandos hazautat követően egy kis pihenőt kaptak a játékosok. Pénteken folytatódott a munka az MKOSZ Edzőközpontjában. A csapat csütörtöktől pedig már a cseh fővárosban lép pályára. A burgosi tapasztalatokat is felhasználva dolgozik a stáb.

 

"Elsősorban a védekezésre próbáltunk fókuszálni, mert az nem volt olyan magas szinten, ahogy a támadójáték sem volt tökéletes. Megpróbálunk egy kicsit komplexen gondolkozni, de a védekezés volt a középpontban." - fogalmazott lapunknak Székely Norbert, aki beszélgetésünk során hangsúlyozta, hogy immár az ideális rotáció kialakítása is megkezdődött. "Próbáljuk egy kicsit szűkebben elképzelni a rotációt és nagyobb teret adni azoknak a játékosoknak, akik sokat fognak játszani az Európa-bajnokságon."

 

A keretet tekintve egy változás lett hivatalos a napokban. "Most történt meg egy szűkítés. Török Ágit már nem visszük magunkkal a csehországi tornára. A többi játékosnál még nem tudunk egyértelmű dolgot mondani, mert vannak sérüléseink. Például Kiss Virág és Studer Ágnes is sérült. Velük nem tudunk számolni. Próbálunk úgy széles alapokon maradni, hogy közben meg szűkíteni a rotációt és szélesíteni a taktikai repertoárt." - jelentette ki a szövetségi kapitány.

 

 

Beszélgetésünk során a taktikai repertoárt tekintve a magas posztokra kérdeztünk rá Székely Norbertnél. Szembetűnő volt Burgosban, hogy mennyire aktívnak bizonyult ezen a területen válogatottunk. "Nagyon fontos, hogy egy csapat tudja a belső területein lévő embereit használni. Nekünk megvannak erre az alkalmas játékosaink. A belső területet tehát mindenképpen fontosnak tartjuk. Úgy látszik, hogy ott rendben is vagyunk." - mondta a kapitány, majd a további feladatokkal folytatta: "Rendbe kell tennünk a külső területeken lévő támadásunkat és védekezésünket is. Nyilván ezzel párhuzamosan a centervédekezésünk is javításra szorul."

 

Prágában három nap alatt három meccs szerepel a programban. Ez egy nagy terhelés, de jelen pillanatban még ebben a szakaszában jár a felkészülés. "A nagy terhelés nem csak erre a három mérkőzésre jellemző. Az egész hét edzésmunkája nagy terheléssel telt. A jövő hét lesz az, amikor a munka terjedelmén fogunk egy kicsit könnyíteni. Az intenzitás az továbbra is magas lesz." - fogalmazott Székely Norbert. A válogatottra csütörtökön Csehország, pénteken Bosznia-Hercegovina, szombaton Lettország vár.

 

"A várakozásaink, hogy próbáljunk meg egységesebb csapatjátékot mutatni, mint Burgosban. Előre tudjunk lépni bizonyos játékelemekben, leginkább védekezésben. Például a labdás kettő-kettő védésében biztos." - zárta beszélgetésünket a szövetségi kapitány.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: