U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Franciaország és Hollandia uralta a 3x3-as U23-as Nemzetek Ligájának nyugati nyitányát

2019.06.11. 17:49 | Európa

2019-ben is megrendezésre kerül a 3x3-as U23-as Nemzetek Ligája. Ezúttal már 18 válogatott részvételével három Konferenciában zajlanak a küzdelmek.

 

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

 

A 3x3-as U23-as Nemzetek Ligája kapcsán korábban elmondta lapunknak Süle Krisztina szövetségi kapitány, annyi nemzeti szövetség jelezte részvételi szándékát, hogy még Európán belül is két régiót kellett kijelölni. A mieink a keleti csoportban szerepelnek a cseh, az ukrán, a szlovák, a román és a lengyel válogatott mellett. A sorozat 2019-ben három állomásból áll minden régió számára. Ősszel pedig egy globális döntővel zárul a Nemzetek Ligája. Ez az esemény nem más lesz, mint a budapesti World Urban Games 3x3-as tornája.

 

 

A magyar lányok számára az első állomás július 26. és 28. között lesz Ukrajnában Lviv városában. A hétvégén azonban a Nyugati-Déli Konferenciában megkezdődtek a küzdelmek. Szombaton és vasárnap Hágában rendezték az első két fordulót. Ezt a Konferenciát Franciaország, Hollandia, Olaszország, Ausztria, Németország és Svájc válogatottjai alkotják.

 

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

Fotó: Facebook.com/3x3NL/

 

Nem kedvezett az időjárás a rendezőknek, így mindkét tornát fedett pályán kellett lebonyolítani Hágában. Az első tornát Franciaország nyerte Olaszország előtt és a harmadik helyre futott be a házigazda Hollandia. Általánosságban elmondható, hogy a hazaiak és a franciák uralták a hétvégét. A második tornán ugyanis holland győzelem született és a franciák lettek a másodikak.

 

Fotó: Facebook.com/3x3NL/


Az összetett állása két forduló után

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: