U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Moszkva után Voiron előtt a 3x3-as válogatott

2019.06.11. 23:43 | Magyarország

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a Világbajnokságra készülő felnőtt 3x3-as válogatottunk szombaton Moszkvában szerepelt a rangos Tinkoff GirlPower tornán. A magyar csapat szerdán ismét útra kel, előbb Franciaországban lép pályára, majd már az amszterdami Világbajnokságon.

 


Remekül sikerült a magyar válogatott számára a moszkvai erőfelmérő. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk két győzelemmel és egy vereséggel zárt. A csoportkörben a rutinos játékosokat felvonultató orosz és fehérorosz riválisát is ponterős játékkal, nagy különbséggel verte válogatottunk. Az elődöntőben egy erős orosz együttes legyőzte ugyan a mieinket, de összességében bőven találni pozitívumokat.”


„Az első olyan megmérettetésünkön szerepeltünk idén, amikor szabadtéren játszottunk és egyből 30 fok volt. Mindenképpen plusz terhelést is jelentett az itthoni 15-16 fokok után. Az első két meccsen extrán játszottunk. Utána a harmadikra kicsit többet kellett várni a nemzetközi tornákon megszokottnál. Ezt nem mentségként mondom, de arra az alkalomra eléggé lemerültek a lányok. Elsősorban a védekezésünk nem működött már, de én összességében pozitívként élem meg ezt a moszkvai tornát. A Világbajnokságon is két mérkőzés van egy nap, így az, hogy a harmadikra elfáradtunk, benne van a pakliban.” – értékelt lapunknak Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

 


A vasárnapi hazaérkezés után kedden délután folytatta a közös munkát a válogatott. A lányok programjában egy edzés kapott helyet mindössze itthon, hiszen szerdán ismét útra kel a küldöttség. Az első állomás Voiron. Franciaországban egy rangos felkészülés torna szerepel a tervek között. Igaz, a csapatok és a szervezők számításait a FIBA új női versenysorozata, melynek torinói állomását szintén a hétvégén rendezik, némileg felülírta. Hiába már egy télen meghirdetett nagy esemény a voiron-i, a FIBA 3x3 Women’s Series által kínált pontok sokakat változtatásra ösztönöznek.


Jelenleg lapunkban sem tudunk még beszámolni pontos csapatlistáról és programról. „Folyamatosan nézzük mi is a voiron-i torna oldalát, de változtatják még az információkat. Azzal, hogy a női WorldTour elindult, rendszeresen módosítgatják például a résztvevő csapatok listáját is. Ami számunkra furcsa, hogy még a házigazda francia válogatott sem lesz ott a voiron-i tornán. Ők ugyanis elmennek Torinóba WorldTour-t játszani.” – mondta lapunknak Károlyi Andrea, akinél érdeklődtünk, hogy válogatottunknál felmerült-e a változtatás lehetősége.

 


„Valóban Rengeteg pontot ér a WorldTour, míg a voiron-i torna nem. Ha hamarabb ad tájékoztatást a FIBA a WorldTour-ról, akkor mi sem Voiron-t választjuk. Amikor azonban a magyar szövetség is információkat kapott az új sorozatról, már le volt foglalva repülőjegy, szállás, mindent megszerveztünk. Akkor már nem lehetett ezen változtatni.” – árulta el a szövetségi kapitány, aki vázolta válogatottunk tervezett időbeosztását is.


„Amikor először néztük, akkor még egy háromnapos 18 csapatos torna volt a terv sok meccsel Voiron-ban. Most már csak 10 résztvevő van, így ebből mi lesz, még mi sem tudjuk. A torna időpontja elvileg június 13-15. Utána június 16-án, vasárnap repülünk át Amszterdamba, ahol 18-án kezdődik a Világbajnokság. A helyszínen addig 20 perc edzőpálya, 20 perc főpálya edzéslehetőség jár a FIBA szabályai szerint a válogatottaknak. Ez összesen 40 perc, de az elég is lesz, ha a VB előtt tudunk játszani egy jó nemzetközi tornát.” – összegzett Károlyi Andrea.


A 2019-es 3x3-as Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctől Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctől a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Előbb 16 óra 55 perctől Kína, majd 20 óra 30 perctől Türkmenisztán lesz az ellenfél.
 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: