Európa-bajnokság 2019

Brüsszeli erőfelmérő a spanyolok és a belgák számára

2019.06.13. 14:34 | Európa

Péntektől vasárnapig rangos nemzetközi tornát rendeznek Belgiumban, ahol a házigazda mellett Spanyolország, Kína és Kanada szerepel. A brüsszeli erőfelmérőn immár teljes keretükkel láthatjuk a belgákat.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 

Ahogy közeledik a 2019-es kontinenstorna, egyre érdekesebbek a felkészülési tornák, többet árulnak el a csapatok valós játékerejéről, formájáról. Belgium és Spanyolország Brüsszelben szerepel. A házigazda belgák eddig nem tudtak teljes keretükkel pályára lépni, hiszen a legnagyobb sztárjuk Emma Meesseman és Kim Mestdagh WNBA-s kötelezettségeinek tett eleget. Ők Zaragozában csatlakoztak, de ott nem kockáztatta játékukat a szakmai stábjuk. Hagytak időt nekik az átállásra, regenerálódásra. A belgák terveit felülírta, hogy végül nem lesz honosítottjuk, hiszen Celeste Trahan-Davis szerepeltetéséhez a papírmunkát nem tudták időben elintézni. Ettől függetlenül ez egy ütőképes gárda lehet. Nagy kérdés, hogy az Eb-ig sikerül-e Meesseman-t beépíteni. Nem felejtsük el, hogy tavaly a VB-n negyedik helyig menetelő évükben Meesseman a válogatott kedvéért kihagyta a WNBA-t és egész nyáron együtt tudtak dolgozni.

 

 

A spanyolok felkészülését címvédő lévén nagy terjedelemben követjük. Immár 14 fővel dolgoznak egy kisebb pihenőt követően szerdától. Zaragozában az oroszokkal szemben alulmaradtak, utána viszont a hiányos belgákat magabiztosan verték. Az orosz meccsen a festékben alulmaradtak és mivel még hiányzik a rájuk jellemző sebesség a játékukból, így nem néztek ki igazán jól. Nagy baj így sincs, hiszen Astou Ndour várhatóan egyre jobban beépül és Lucas Mondelo-nak nem szokott gondot okozni a formaidőzítés sem. Ezt szolgálta például a hét eleji kétnapos pihenő. Kellő sebességgel és a védekezésben az eddig látottnál nagyobb keménységgel még Alba Torrens nélkül is a legnagyobb favoritok az Eb-re. Várhatóan erre a két elemre helyezik a hangsúlyt a folytatásban.

 

A brüsszeli torna mezőnyét Kína és Kanada teszi teljessé. Mindkét gárda saját kontinenstornájára és a sikeres olimpiai kvalifikációra készül. Fontos nyár előtt állnak. Az ötkarikás játékok elérésére természetesen mindkét csapatnak nagy esélye van. Hiányosak lesznek a keretek, hiszen a WNBA-ben érintett játékosok egyik félnél sem dolgoznak még a nemzeti csapattal. Az Ázsia-bajnokság és az Amerika-bajnokság csak szeptember utolsó hetében lesz. Ettől függetlenül két minőségi gárda érkezik, amely kiváló szerkezettel rendelkezik, így jól szolgálva az európai riválisok felkészülését.

 

A menetrend

 

Június 14., péntek
18:00 Kína - Kanada
20:30 Belgium Spanyolország

 

Június 15., szombat
16:30 Spanyolország - Kína
19:00 Belgium - Kanada

 

Június 16., vasárnap
14:30 Kanada - Spanyolország
17:00 Belgium - Kína


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: