Európa-bajnokság 2019

Csoportmásodik a 3x3-as válogatott Voironban

2019.06.13. 18:51 | Magyarország

Csütörtökön a kora esti órákban lezárult a Voironban zajló 3x3-as torna csoportköre. A magyar válogatott két győzelem után utolsó mérkőzésén alulmaradt Kínával szemben, így csoportja második helyén zárt.

 

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

 

A két veretlen gárda mérkőzött a torna C-csoportjában. A magyar válogatott remek teljesítménnyel Hollandiát 22-10-re győzte le, míg Franciaország U23-as válogatottját hosszabbítás után verte. A kínaiak eközben a hollandokat 20-12-re, a franciákat pedig 15-12-re múlták felül.

 

 

Jöhetett tehát a csoportdöntő, mely a várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát hozott. A kínaiak egy 195 cm extra fizikumú centerrel és három jó kezű dobóval érkeztek. A mérkőzés második felében inkább az ázsiai gárda akarata érvényesült, így végül 18-14-es győzelmet arattak.

 

A magyar válogatott remek benyomást tett Voironban az első napon. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk 2 győzelemmel és 1 vereséggel zárt. Csütörtökön a legjobb nyolc közé jutásért Fehéroroszország lesz a rivális.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: