Európa-bajnokság 2019

Végleges a spanyol élvonal csapatlistája a 2019/2020-as szezonra

2019.06.13. 16:29 | Spanyolország

Korábban már beszámolhattunk arról, hogy a Spanyol Kosárlabda Szövetség Elnöksége elfogadta a 2019/2020-as élvonalbeli bajnokság (Liga DIA) versenykiírását. A FEB a minap több részletet is nyilvánosságra hozott.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB

 

Megtárgyalták a klubok nevezéseit és ez alapján hitelesítették a 14-es csapatlistát. Meglepetés nincs, minden gárda a pályán elért eredménye alapján folytathatja. A 2018/2019-es szezon első 12 helyezettje marad az élvonalban. A Snatt´s Sant Adrià és Baxi Ferrol búcsúztak a legmagasabb osztálytól. Helyükre pedig a két feljutó a Campus Promete és a Ciudad de los Adelantados csatlakozik.

 

A 2019/2020-as kiírás csapatlistája:
- Spar CityLift Girona (1º)
- Perfumerías Avenida (2º)
- Cadí La Seu (3º)
- Valencia Basket Club (4º)
- Lointek Gernika (5º)
- IDK Gipuzkoa (6º)
- RPK Araski (7º)
- Mann Filter Casablanca (8º)
- Embutidos Pajariel Bembibre (9º)
- Durán Maquinaria Ensino (10º)
- Nissan CB Al-Qázeres (11º)
- Quesos El Pastor (12º)
A két feljutó:
- Campus Promete (1º)
- Ciudad de los Adelantados (2º)

 

 

A legfontosabb információkat már szombaton meg tudtuk osztani. A Szuperkupát a Girona és a Salamanca között szeptember 21-re írták. Egy héttel később rendezik az összevont nyitó fordulót, ahol egy helyszínen vonul fe mind a 14 csapat. Ez tavaly óriási siker volt. Bízzunk benne, hogy jó helyszínválasztással és szervezéssel idén szeptemberben is hasznosan szolgálja a női kosárlabda népszerűsítését.

 

A Spanyol Kupa nyolcas döntőjében az alapszakasz felénél, december 21-én a tabella első nyolc helyén álló gárda vehet részt. Az alapszakaszt követően pedig szintén az első nyolc helyezett szerepel a bajnoki rájátszásban. Itt a párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak a negyeddöntőktől egészen a fináléig. Az utolsó hivatalos játéknap 2020. május 6.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: