Európa-bajnokság 2019

Az eső felülírta a torinói terveket

2019.06.14. 19:03 | Európa

Pénteken kezdetét vette Torinóban a FIBA új 3x3-as női versenysorozatának, a 3x3 Women's Series második tornája. Az eső miatt az esti programot törölni kellett. Sűrű napjuk lesz szombaton a csapatoknak.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Festői helyszínen Torino belvárosában állították fel a FIBA 3x3 Women's Series versenyhelyszínét. Sajnos az esti eső felülírta a terveket, így nem tudták lezárni a csoportkört a csapatok.

 

 

Az A-csoportban USA és a Franciaország is két-két győzelmet szerzett. A két nagyhatalom egymás elleni csoportdöntője maradt el, pontosabban került halasztásra szombat délelőttre. Franciaország 14-7-re verte Kanadát és 19-13-ra Csehországot. USA pedig 19-14-re múlta felül a cseheket, míg a juharleveleseket a nap legjobb meccsén 16-15-re. A szakadó eső előtt még le tudták játszani a harmadik továbbjutó helyről döntő derbit, melyen Kanada 20-6-ra kiütötte Csehországot.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A B-csoportban két meccs maradt el. Szerbia és Olaszország hozta mindkét eddig lejátszott találkozóját. A Szerbek 14-6-ra verték Mongóliát és 17-13-ra Írországot. Az olaszok szintén 4 ponttal bizonyultak jobbnak az íreknél és óriási küzdelemben 11-10-re Mongóliánál. Ebben a négyesben tehát szombaton délelőtt jön majd az olasz-szerb csoportddöntő és az ír-mongol csata a harmadik továbbjutó helyért.

 

A program a tervek szerint 10 órától folytatódik. A csoportok első helyezettje alanyi jogon a négy közé kerül. A négyesek második és a harmadik helyezettjei keresztbe játszanak.

 

A csoportok állása:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: