Európa-bajnokság 2019

Első felkészülési mérkőzéseit vívja az U18/U19-es válogatott

2019.06.14. 12:32 | Utánpótlás hírek

Pénteken és szombaton Csehország ellen az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjában lejátssza első felkészülési mérkőzéseit az U18/U19-es válogatott. Völgyi Péter, szövetségi kapitányt kérdeztük a mérkőzések előtt.

 

Fotó: Tankó István

Fotó: Tankó István


A magyar csapat múlt héten hétfőn állt munkába. A fenti illusztrációs kép még az első edzésen készült. Esemánydús nyárra készül az együttes, hiszen július 6. és 14. között Bosznia-Hercegovina fővárosában Szarajevóban szerepelnek korosztályos A-divíziós Európa-bajnokságon. Ezt követően pedig Thaiföldre utaznak, ahol július 20. és 28. között Bangkokban rendezik az U19-es Világbajnokságot. Az elmúlt időszak tapasztalatairól Völgyi Péter, szövetségi kapitányt kérdeztük.

 

 

"Van egy taktikai repertoár, ami a tavalyi évből megmaradt. Főleg ugyanolyan típusú támadójátékokat szeretnénk játszani." - kezdte helyzetértékelését a szakvezető. "Az egyéni védekezést, a csapatvédekezést fejlesztjük és egy letámadást próbálunk összerakni, ami tavaly nagyon hiányzott. Minden téren próbálunk lépegetni előre. Két emberrel már szűkítettük a keretet, ők Vincze Nikolett és Echmann Dalma, akik ezen a héten már nem dolgoztak a csapattal. Szépen dolgoztak, de talán az ilyen jellegű munka még sok volt nekik. A két hétvégi mérkőzés után kezdődnek az érettségik, amikor jönnek-mennek a játékosok az edzőtáborból. Ez a jövő heti olaszországi tornára utazó keretet is befolyásolni fogja. Kiss Angelika elkezdte a kocogást. Bízunk benne, ha fájdalommentes lesz, akkor egy hét múlva be tud csatlakozni a csapat edzéseibe, így elképzelhető, hogy pályára léphet az Eb-n, illetve a Világbajnokságon." - fogalmazott Völgyi Péter.

 

Pénteken és szombaton Csehország lesz az ellenfelünk az első felkészülési találkozókon. "Sok edzésen vannak túl a csajok, nagyon sok információt kaptak. Ezekből az információkból kell minél többet készség-szintjére fejleszeni. Ne kelljen már gondolkozni ahhoz, hogy döntéseket tudjanak hozni. Az egyéni kvalitások, a küzdőszellem, amit a védekezés, a szerzett labdák, a lepattanóharc fog megmutatni, erre vagyok kíváncsi azoknál, akik tavaly még az U16-os válogatottban szerepeltek." - összegezte az előttünk álló mérkőzésekkel kapcsolatos várakozásait U18/U19-es válogatottunk szövetségi kapitánya.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: