Európa-bajnokság 2019

Fehéroroszország ellen folytatja a 3x3-as válogatott Voironban

2019.06.14. 04:36 | Magyarország

Pénteken a második játéknapjához érkezik a Voironba zajló 3x3-as nemzetközi torna. Délelőtt jönnek a nyolcaddöntők, ahol a magyar válogatott ellenfele Fehéroroszország lesz. Délután pedig továbbjutás esetén a negyeddöntőben szurkolhatunk Károlyi Andrea együttesének.

 

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

 

A 3x3-as válogatott kiváló teljesítményt nyújtott a csoportkörben, ahol csütörtökről két győzelem és egy vereség a mérleg. A hollandok elleni nyitány extrán sikerült a dobóformát, koncentrációt tekintve. Minden a helyén volt és 22-10-es diadalt ünnepelhetett Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk. Károlyi Andrea, szövetségi kapitány a játéknap értékelésében elmondta, hogy Franciaország U23-as csapata ellen a találkozó elején védekezésben akadtak kihagyások. Végig egy szoros meccs kerekedett, de hosszabbításban értékes, szép győzelmet arattak a magyar lányok. Kína ellen sajátos játékvezetői felfogással találkoztunk, 12-3-as faultarány jött össze. Nehéz, küzdős meccs alakult ki, mely végül az ázsiai rivális 18-14-es sikerét hozta.

 

Összességében az első nap kiválóan szolgálta a felkészülést. Ilyen szempontból még a kínaiak elleni találkozón sem érdemes bosszankodni, hiszen a Világbajnokságon is találkozhatunk hasonló felfogással. Franciaország ellen alkalom nyílt a szoros végjátékot gyakorolni, míg a holland meccs megmutatta, hogy milyen komoly potenciál van válogatottunkban. Ezt már a moszkvai csoportmeccseken is láthattuk a hétvégén. Moszkvát azért is érdemes felidézni, mivel a nyolcaddöntős riválisunk Voironban Fehéroroszország lesz. Az Európa Játékokra házigazdaként nagy reményekkel készülő gárdával az orosz fővárosban is találkoztunk. Ők is ugyanabban a felállásukban szerepeltek, mint amivel eljöttek Franciaországba és kiváló játékkal 21-12-re sikerült felülmúlni őket szombaton.

 

 

Rutinos csapat a fehérorosz, de eddig nem tettek igazán benyomást. Moszkvában 21 pontot kapva elveszítették mindkét csoportmeccsüket. Voironban pedig Romániától és a franciák "B" válogatottjától is kikaptak. Egyedül az észteket tudták verni. Régóta együtt versenyez ez a gárda. Egy módosítással szinte ebben a felállásban vettek részt tavaly ősszel a bukaresti Európa-bajnokságon. A hazai rendezésű Európa Játékok miatt pedig már február 15-én elindították a 2019-es versenyszezonjukat. Ez már a nyolcadik tornájuk idén. Bízzunk benne, hogy nem pénteken jön ki a lépés nekik. Az eddig látottak alapján - különösen a múlt heti moszkvai meccset felidézve - a magyar csapat jobb szerkezetű, támadásban több opcióval rendelkezik és ezt érvényre juttatva esélyesek a mieink.

 

Továbbjutás esetén a délutáni órákban 16 óra 20 perctől a Kína "B" - Svájc nyolcaddöntő továbbjutója várhat a magyar lányokra.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: