Európa-bajnokság 2019

Negyeddöntős Voironban a 3x3-as válogatott

2019.06.14. 11:57 | Magyarország

Bejutott a legjobb nyolc közé a Voironban zajló nemzetközi 3x3-as tornán válogatottunk. A nyolcaddöntőben a magyar lányok 22-16-ra győzték le Fehéroroszországot.

 

 

A voiron-i nyolcaddöntőben Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk ellenfele Fehéroroszország volt, akiket Moszkvából már ismerhettünk. Riválisunk duplával indított, melyre Goree válaszolt, majd Medgyessy duplájával már 3-2-re nálunk volt az előny. A folytatásban betalált távolról Theodoreán is, így két perc játékot követően már 5-3-ra vezettünk. Innentől jó ritmusú támadásokkal 2-4 egység között menedzselte előnyét a magyar csapat. Három és fél perc után már harmadik duplánkat jegyeztünk 8-4-re módosítva az állást. Goree büntetőjével pedig 9-4-re elléptünk.

 

 

A mérkőzés középső szakaszában még 9-7-re felzárkóztak a fehéroroszok, de erre Theodoreán és Goree gyors találataival válaszoltunk és visszaállt a 4 egységnyi differencia. Lüktető, hullámzó meccs kerekedett, amely lényegesen szorosabban alakult, mint múlt héten az orosz fővárosban. A második játékmegszakításig 13-11-re ugyanis újra felzárkózott riválisunk. Az utolsó három percbe 16-14-ről érkeztünk. Jó pillanatban jött Medgyessy duplája, majd nem sokkal később Goree tett vissza egy lepattanót, amivel 19-15-re módosult a találkozó. Papp pedig betörésből volt eredményes. Másfél perccel a vége előtt így már arra is esély nyílt, hogy a rendes játékidő leteltét megelőzően betudjuk fejezni a találkozót. Ezt végül Papp duplájával tette meg csapatunk, mely remek játékkal 22-16-os győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé Voironban.

 

Gratulálunk!

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: