Európa-bajnokság 2019

Pénteken Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára Prágában válogatottunk

2019.06.14. 04:37 | Magyar válogatott

Pénteken 15 óra 30 perctől a prágai nemzetközi felkészülési tornán Bosznia-Hercegovina ellen folytatja szereplését a magyar válogatott.

 

 

Csütörtökön a házigazda Csehország ellen debütált Székely Norbert együttese Prágában. Ellentétes félidőket hozó találkozó végén 65-58-as cseh siker született. Az első félidő nem alakult jól, a mérkőzést követő értékelésében a szövetségi kapitányunk is kritikusan fogalmazott. A második 20 percben sikerült azt a harcmodort előcsalogatni, amit a szakmai stáb elvár. Ekkor jó ritmusban és eredményesen kosárlabdázva 17 pontos hátrányból felállva három egységre megközelítettük a cseheket. Két adatot érdemes a statisztikai lapról, mely tudósításunkban elérhető, kiemelni: a 30-21-re elveszített lepattanócsatát és a 12 kihagyott büntetőt. Még felkészülési találkozóhoz képest is magas ez a szám. Ettől függetlenül elmondható, hogy találni kapaszkodót a csütörtöki összecsapásban. A második félidő játéka ugyanis hozott olyan előremutató villanásokat, amire egy Európa-bajnokságon is lehet építeni.

 

 

A pénteki rivális 15 óra 30 perctől Bosznia-Hercegovina lesz. Ők némileg kilógnak a mezőnyből, hiszen nem résztvevők a 2019-es Európa-bajnokságon. Talán játékerőben sem az a szint, mint a másik három gárda. Ennek megfelelően dinamikájában egy teljesen más meccsre számíthatunk, mint a csehek ellen. Egy felkészülés során ilyenre is szükség van azonban. Vélhetően ugyanis más erények kerülnek majd előtérbe, de bízzunk benne, hogy sok tekintetben - különösen koncentrációban, motivációban - sikerül abban a mederben folytatni, ahol zártak a magyar lányok a hazaiak ellen. A bosnyákok 85-62-re kikaptak a lettektől. 15 perc után kezdtek leszakadni és amíg magas ritmusban pörgették a játékot a lettek, nem bizonyultak versenyképesnek. Az elmúlt hétvégén riválisunk a megfiatalított horvát csapat vendége volt. Előbb 69-54-re, majd 68-56-ra maradtak alul. Akkor is és a lettek ellen is a három nemzetközi rutinnal rendelkező jegyzettebb játékosuk bizonyult húzóembernek. Ők Miljana Dľombeta, Milica Deura és Jovana Marković.

 

A csehek elleni összecsapást a cseh közszolgálati televízió élőben közvetítette, így arról jogi okok miatt nem készült stream. A bosnyákok elleni összecsapást viszont már itthon is követhetjük. A találkozó élőképes közvetítése ITT érhető el a tervek szerint.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: