Európa-bajnokság 2019

Presztízsrangadók éjszakája a WNBA-ben

2019.06.14. 04:35 | WNBA

Péntekről szombatra virradóra négy mérkőzést rendeznek a WNBA-ben. Megismétlődik a tavalyi döntő párosítása, de lesz egy Phoenix Mercury - Los Angeles Sparks csata is.

 

 

Amikor az új évadban az előző szezon döntőjének párosítása először megismétlődik, az mindig nagy presztízs. Ezúttal sincs másként, amikor hajnali 1 órától a Washington Mystics fogadja a Seattle Storm-ot. A két csapat vegyes érzésekkel készülhet a rangadóra. A washingtoniakat egy kicsit megcsapta a valóság szele a Connecticut Sun otthonában. Három extra meccs után megmutatkoztak a hiányosságaik az elveszített lepattanócsatával, a gyenge triplázással. A Storm eközben minden nehézség ellenére gyűjtögeti a sikereket. A Howard, Canada, Loyd trió minden elismerést megérdemel. Az indianapolis-i utolsó másodperces diadal is megmutatta az erejüket. Megjósolhatatlan, hogy ez a csúcsrangadó melyik félből mit hoz ki.

 

 

Hasonlóan nagy presztízsrangadó a Phoenix Mercury és a Los Angeles Sparks párosítása. Ezt hajnali 4 órától követhetjük. A Sparks-nál nagyon közel Candace Parker visszatérése, de a Mercury-nál is már együtt edzett a társaival Diana Taurasi. A Mercury-nak Taurasira nagyobb szüksége van, mint a Sparks-nak jelenleg Parker szolgálataira. A phoenix-i együttesnél az utóbbi időben DeWanna Bonner álomszerű villanásai ellenére egyre inkább megmutatkoznak a keret hiányosságai. A Sparks viszont a Minneapolis-ban elért sikere alkalmával is bizonyított. Náluk Riquna Williams erőszakos ügye vet árnyékot ezekre a napokra. Pro és kontra sok minden elhangzik. Egy biztos, hogy nem könnyű így dolgozni.

 

Az éjszaka folyamán még két meccs lesz. Hajnali kettőtől fogadja a Connecticut Sun a Minnesota Lynx-t. Nagy kérdés, hogy a Lynx két veresége után mit mutat. Jessica Shepard sérülése igencsak felülírhatta a terveiket. A Sun viszont szépen összeállt, így esélyes. Fél öttől pedig a Las Vegas Aces fogadja a New York Liberty-t. Ilyet régen írhattunk egy beharangozóban, hogy a Liberty várja jó formában a találkozót. Egymás után két győzelmet jegyeztek. Az Aces még látványosan keresi a játékát. Eddig Liz Cambage sem váltotta meg a világot. Sőt, inkább összekuszálta a szálakat házon belül. A Liberty ellen lehet esélyük a javításra.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: