Európa-bajnokság 2019

Torinóban folytatódik a FIBA 3x3-as női sorozata

2019.06.14. 04:12 | Nagyvilág

Pénteken és szombaton a második állomásához érkezik a nemzetközi szövetség új női 3x3-as versenysorozata a FIBA 3x3 Women’s Series. Torinóban rendeznek nyolccsapatos tornát.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A FIBA 3x3 Women’s Series Kínában rajtolt két hete, ahol ausztrál siker született. Őket most a hétvégén nem láthatjuk. Az új széria igen nehezen állt össze és későn került a nemzetközi versenynaptárba, ami a szakmai stáboknak és a versenyszervezőknek is komoly fejfájást okozott. Elég csak azokra az ellentmondásokra gondolni, amire a voiron-i torna kapcsán, ahol a napokban válogatottunk szerepel, Károlyi Andrea szövetségi kapitányunk lapunknak adott nyilatkozatában rávilágított. Minden külső körülménytől függetlenül itt van tehát a második állomás. Nézzük, hogy mi várható Torinóban.

 

 

A nyolc csapatot ismét két csoportba osztották. Némileg változott a mezőny Kínához képest. Az A-csoportot Franciaország, Csehország, USA és Kanada alkotja. A "B" jelű négyesben pedig Olaszország, Mongólia, Szerbia és Írország szerepel. A lebonyolítás a szokott rendben zajlik. Pénteken rendezik a csoportmeccseket. A négyesek első helyezettjei automatikusan az elődöntőbe kerülnek. A másodikak és a harmadikak pedig keresztbe játszanak a négy közé jutásért. Utána pedig már klasszikus elődöntők és finálé következik. Az erőviszonyokat tekintve egy kifejezetten erős és kiegyenlített tornára készülhetünk.

 

Az A-csoportban a franciák megosztották Voiron és Torino között az erőforrásaikat, de így is egy erős alakulatot láthatunk tőlük. Érdemes felhívni a figyelmet Kanadára, ahol a Plouffe-testvérpár, Katherine és Michelle komoly versenyképességet biztosíthat nekik. Meglepő, hogy Euroligás csapatból ekkora klasszisok bevállalják a 3x3-at. USA ugyanazzal a kerettel szerepel, mint Kínában. Látttunk már jobb négyest is tőlük. A cseheket pedig 3x3-ban soha nem lehet leírni, még akkor sem, ha igencsak hiányos ez a keretük. A B-csoportban a világbajnoki címvédésre készülő olaszok mindent visznek. Az egy bombaerős gárda. A szerbeket a Vasasos Jefimija Karakasevic miatt végig kiemelten követtük. Ők már az Európa Játékokra hangolnak. Mongólia és Írország sötét ló.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: