Európa-bajnokság 2019

Francia erődemonstrációt hozott a 3x3 WS torinói állomása

2019.06.15. 19:24 | Nagyvilág

Szombaton lezárult a FIBA 3x3 Women’s Series torinói fordulója. Franciaország nyerte a tornát, méghozzá igen meggyőző fölénnyel.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Pénteken nem tudták befejezni a csoportkört Torinóban, mivel az esti programot elmosta az eső. Igen sűrű napjuk volt a csapatuknak, hiszen szombat délelőtt előbb be kellett pótolni a halasztott találkozókat, majd jött az egyenes kieséses szakasz.

 

Az A-csoportból egyetlen meccs maradt szombatra, ami a két veretlen csatája, tehát Franciaország és USA rangadója volt. Óriási csatában 14-12-es francia siker született. A B-csoportban két találkozót kellett pótolni. Itt a nyeretlenek csatáján Mongólia legyőzte Írországot és ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A veretlenek mérkőzésén az olaszok 14-11-re győzték le a szerbeket.

 

 

A két csoportgyőztes, tehát Franciaország és Olaszország alanyi jogon a legjobb négy közé került. A csoportok második és harmadik helyezettjei játszottak keresztbe a másik két elődöntős helyért. A keresztjáték során Kanada 17-16-ra verte Szerbiát, míg USA 21-8-ra Mongóliát. Az elődöntőben Franciaország - Kanada és USA - Olaszország párosítások jöttek.

 

A döntőbe jutásért kiírt mérkőzéseket tekintve a franciák kiélezett küzdelemben 16-14 arányban bizonyultak jobbnak Kanadánál. Az olaszok hasonlóan nagy csatában 16-12 arányban verték USA-t. Jöhetett az olasz francia álomdöntő, amelyen végül elmaradtak a nagy izgalmak.

 

A franciák a játék minden elemében dominálva 19-6-os sikert arattak a nap végére elfáradó és sérülésektől tizedelt riválisuk felett. A torna MVP-je a francia válogatott centere Ana Filip lett. Mellette az All-Star csapatba Michelle Plouffe (Kanada) és Raelin Marie D'Alie (Olaszország) került.

 

A sorozta július 5-én és 6-án Poitiers városában folytatódik Franciaországban.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Ágrajz


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: