Európa-bajnokság 2019

Hét meccs, hat győzelem, kiváló főpróba

2019.06.15. 20:04 | Magyarország

Szombaton lezárult a 3x3-as Világbajnokságot megelőző rangos felkészülési torna Voironban. A magyar válogatott hét mérkőzést játszott az elmúlt három napban, ebből hatot megnyert. A mieink az első helyen zártak és Cyesha Goree személyében válogatottunkból került ki az MVP is. Összefoglaló.

 

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram 

 

A franciaországi torna igazán nagy erőssége abban állt, hogy igen népes mezőnyt állítottak össze a szervezők. Akár hét mérkőzésre is esélyt kínált, amely kiváló ráhangolódás a Világbajnokságra. Ráadásul egy nap két-három találkozó szerepelt a programban, hasonlóan mint egy kiemelt FIBA tornán.

 

Csütörtökön a csoportkörben a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk kezdésnek Hollandiát 22-10-re múlta felül. Ezt követően jött a francia U23-as válogatott elleni hosszabbításos derbi és Papp Klaudia győztes találata. A nap a kínaiak elleni találkozóval zárult, ami egy feszült, vitatott szituációktól sem mentes csoportdöntő volt. Végül 18-14-re alulmaradtak a mieink. Egy nagyon tanulságos meccs lett, amilyen tapasztalatra a VB előtt mindenképpen szükség van. Főleg, hogy Kína csoportrivális Amszterdamban.

 

 

Pénteken jött az egyenes kieséses szakasz első napja. Előbb a fehéroroszok elleni nyolcaddöntő és Papp duplája, amivel 22-16-ra sikerült lezárni azt az összecsapást. Ezt követően pedig Kína "B" ellen már a négy közé jutás volt a tét. Az eredmény szoros 17-16-os állást mutat, de 4-1-es kínai vezetést követően 12-5-re fordítottunk és végig kézben tartottuk a meccset. A hajrában egy-egy vitatott szituáció és jó kínai büntetőzés csökkentette a differenciát.

 

 

A szombati játéknap Románia ellen az elődöntővel indult. Támadásban ritkán látható erőt mutatott válogatottunk, Goree lett a legeredményesebb 9 ponttal, de Medgyessy 5, Theodoreán 4, Papp 3 egységgel zárt. Három duplát is értékesítettünk és végül 21-13-as sikert ünnepelhettek a mieink.

 

 

A döntőben az Európa-bajnoki bronzérmes Ukrajnával találkoztunk. "Kifejezetten magas színvonalú, élvezetes csatát követhettünk. Olyat, amilyennek egy döntőnek lennie kell." - olvasható a beszámolónkban. Két kiválóan felkészült és éles csapat találkozott. Jó dobóformát, de mellette a 3x3-as szakág által megkövetelt keménységet mutatták a felek. A finálét végül Theodoreán Alexandra találata zárta le. Rendkívül értékes tornagyőzelemmel hangolt a Világbajnokságra csapatunk. Gratulálunk! Szép volt csajok!

 

 

Küldöttségünk vasárnap utazik Amszterdamba. A tervezett menetrend szerint a Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctől Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctől a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Előbb 16 óra 55 perctől Kína, majd 20 óra 30 perctől Türkmenisztán lesz az ellenfél.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: