Európa-bajnokság 2019

Lettország ellen zárja prágai szereplését válogatottunk

2019.06.15. 03:58 | Magyar válogatott

Szombaton lezárul a prágai nemzetközi felkészülési torna, Az utolsó játéknapon válogatottunk az Európa-bajnokság társ-házigazdájával Lettországgal mérkőzik.

 

 

Pénteken délután megszerezte első győzelmét a felkészülés alatt válogatottunk. Ennek a mondatnak pedig nem szabad lebecsülni a jelentőségét. Minden csapat, minden közösség életében nagyon fontosak a kemény munka, terhelés után elért sikerélmények. Ugyanúgy segíti a felkészülést, a ráhangolódást a kontinenstornára, mint bármilyen játékelem gyakorlása. A csehek elleni felemás teljesítményt kvöetően a bosnyákok ellen a mérkőzés nagyobb részében kiegyensúlyozottnak bizonyult Székely Norbert együttese.

 

Nyilván a két riválist nem lehet (és nem is kell) összehasonlítani, ugyanakkor a közel 50%-os mezőnymutató, a majdnem hibátlan büntetőzés, válogatottunk összpontosítását, motiváltságát dicséri. Igazi csapatteljesítményt láthattunk 21 gólpasszal, 10 szerzett labdával és 20 gyorsindításos ponttal. A szakmai stáb mély rotációt alkalmazott, mely során 34 pont jött a padról. A 44 lepattanót is ki kell emelni. Nagyon úgy néz ki, hogy festékben igencsak rendben leszünk. Ezekre mind-mind lehet építeni a folytatásban. Értékes délután volt.

 

 

A lettekkel a burgos-i tornán már mérkőzött a magyar válogatott. Nem sikerült igazán jól az a találkozó. Nem is feltétlenül a 79-65-ös vereség ténye, hanem annak módja volt kedvezőtlen. Nem volt igazán éles azon a délutánon a magyar válogatott. Bízzunk benne, hogy ezúttal erre nem lesz panasz. Erős, jó szerkezetű gárda a lett. A prágai mezőnyt elnézve az első két nap után talán a legjobb benyomást ők tették. Pénteken 69-63-ra verték a cseheket.

 

A legutóbbi meccsükön ők is közel 50%-al dobtak mezőny, értékesítettek hét triplát és volt 19 gólpasszuk. A lepattanócsatát 45-30-ra nyerték és festékből jött 34 pontjuk. Nagyon komoly erőfelmérő és kihívás lesz ellenük játszani. A lettek igazi erőssége, hogy kiváló egységet alkotnak az olyan rutinosabb játékosok, mint Babkina, Brumermane, Melnika, Vitola és a korosztályos válogatottakból feljövő vagy éppen az Egyesült Államokból hazatérő fiatalok. Emellett egészséges egyensúly, munkamegosztás mutatkozik a magas játékosok és a külső sor között.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: