Európa-bajnokság 2019

Románia ellen a voiron-i elődöntőben

2019.06.15. 03:30 | Magyarország

Szombaton lezárul a 3x3-as Világbajnokságot megelőző nemzetközi torna Voironban. A franciaországi erőfelmérőn a magyar válogatott szombaton 15 órától Románia "A" válogatottjával mérkőzik a döntőbe jutásért.

 

 

Pénteken két mérkőzést vívott válogatottunk. Előbb a nyolcaddöntőben Fehéroroszországot 22-16-ra múlták felül végig vezetve a mieink. Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk támadásban kiemelkedően hatékony volt, de döntő pillanatokban kiváló védekezést láthattunk. Végig remekül koncentráltak a magyar lányok és ez meghozta a sikert. A negyeddöntőben Kína "B" csapata jött szembe, akiket 17-16-ra vertünk. Rendkívül furcsa meccs kerekedett, ahol 4-1-es kínai vezetés után 12-5-re fordítottunk. A hajrában ellenfelünk 17-16-ra visszajött. A kínaiak "A" válogatottja ellen lejátszott rangadóhoz hasonlóan vitatott ítéletektől sem mentes összecsapást láthattunk. Mivel a Világbajnokságon is mérkőzünk a kínaiakkal, ilyen szempontból rendkívül értékesek ezek a tapasztalatok. Ha Amszterdamban is beleszaladunk ebbe a harcmodorba, már lesz egy friss élmény, amiből lehet meríteni.

 

 

Általánosságban elmondható, hogy két játéknap és öt találkozó után, remek benyomást tett Károlyi Andrea együttese. Két terület, a távoli dobások és a palánk alatti játék, igazán hatékony. Jó látni a játékosok összpontosítását, a koncentrált, motivált és nem utolsó sorban kellően kemény védőmunkáját. Kiválóan szolgálják ezek a napok a formaidőzítést. Szombaton ezen az úton az újabb rivális Románia lesz. Az "A" válogatottjukban Gabriela Marginean és Sonia Ursu a legismertebb nevek. A csoportkörben csak Fehéroroszországot tudták legyőzni, a franciák "B" válogatottjától és kisebb meglepetésre az észtektől kikaptak. Ugyanakkor pénteken Hollandiát és extra dobóformával Belgiumot verték. Nem lesz könnyű ellenük. Egy magasabb szerkezetű, távolról jól dobó együttes. Támadásban mindkét keretben komoly potenciál mutatkozik, így a védekezés kerülhet előtérbe. Amelyik csapat stabil tud lenni, a festékben fölénybe kerül és kevesebb könnyű pontot enged ellenfelének, az ünnepelhet győzelmet.

 

Ágrajz


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: