Európa-bajnokság 2019

Tornagyőztes Franciaországban a 3x3-as válogatott

2019.06.15. 17:58 | Magyarország

A magyar válogatott egy kiváló döntőben extra játékkal 21-19-re legyőzte Ukrajnát és ezzel megnyerte a Voironban zajló 3x3-as nemzetközi tornát. A finálét lezáró győztes találatot 30 másodperccel a vége előtt Theodoreán Alexandra szerezte.

 

 

Elérkezett a voiron-i torna utolsó meccse, három nap és hat találkozó után jött a döntő. Ukrán dupla vezette fel a finálét, majd büntetőből 3-0-ra növelték az előnyüket. Medgyessy jó helyzetfelismeréséből Goree értékesített középtávolit és ezzel megszereztük az első pontunkat. A folytatásban Goree büntetőből is eredményesnek bizonyult, de a távolról is veszélyes ukránok egy újabb duplával 5-2-re léptek el. Innentől igazi tűzijáték kerekedett, gyakorlatilag minden bement távolról a csapatoknak. A duplákkal gyorsan gyűltek a pontok, náluk Papp és Goree is eredményes volt innen. Az ukránok azonban mindenre válaszoltak és így az első játékmegszakításhoz 9-7-es vezetésükről érkeztünk.

 

 

Lélektanilag rendkívül fontosnak bizonyult, hogy a kisebb pihenőből visszatérve a meccsbe Papp azonnal betalált távolról. Erre is válaszolt azonban ellenfelünk. Goree büntetőjével 12-11-re felzárkóztunk, ezt követően azonban ismét az ukránok villantak. Kifejezetten magas színvonalú, élvezetes csatát követhettünk. Olyat, amilyennek egy döntőnek lennie kell. Négy és fél perc volt vissza, amikor Medgyessy találatával 13-13-nál nagy küzdelem után sikerült utolérni Ukrajnát. A második játékmegszakítás is innen jött el, majd lélektanilag fordulópontnak bizonyult, hogy Goree két találta révén 15-13-ra átvettük a vezetést az utolsó 3 percbe fordulva. A folytatásban már a mieink akarata érvényesült. Extra villanásokat láthattunk, melyek közül ki kell emelni Theodoreán dupláját, amivel 17-13-ra léptünk el.

 

Nem engedte ki a kezéből a meccset Ukrajna, 1+1-es helyzettel 17-15-re felzárkóztak az utolsó két percbe érkezve. A felzárkózást azonban sikerült megfogni. Medgyessy ellen dupla közben szabálytalankodtak. Mindkét büntetőjét értékesítve 4 pontra nőtt az előnyünk. A 19-15-ös állás pedig egyben azt is jelentette, hogy az utolsó másfél percben egy duplával lezárhattuk a meccset. Többször próbálkoztak a mieink. Alig több, mint egy perc volt hátra, amikor Goree 20-16-ra alakította az állást. A dráma azonban folytatódott, az ukránok egy középtávolival és egy duplával 20-19-re zárkóztak fel. Theodoreán 30 másodperccel a vége előtt egy higgadt dobással zárta le a finálét. A magyar válogatott 21-19-re legyőzte Ukrajnát és ezzel egy rendkívül értékes tornagyőzelemmel hangolt a Világbajnokságra. Gratulálunk! Szép volt csajok!
 

A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk kedden már Amszterdamban a Világbajnokságon lép pályára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: