Európa-bajnokság 2019

Ukrajna ellen a voiron-i döntőben

2019.06.15. 16:16 | Magyarország

Szombaton 17 óra 20 perctől a Voironban zajló nemzetközi 3x3-as torna döntőjében a magyar válogatott Ukrajnával mérkőzik. Beharangozó.

 


Az elődöntőben a magyar válogatott 21-13-ra győzte le Romániát és ezzel vívta ki a finálés szereplés jogát. Csak elismerő szavakat lehet írni együttesünkről, mely kiváló benyomást kelt a kedden kezdődő Világbajnoksághoz közeledve. Támadásban extra Károlyi Andrea együttese, de a védekezésre sem lehet panasz. Összességében elmondható, hogy kiváló a ritmusa a játéknak.

 

Cyesha Goree mozgékony magas játékosként egészen új lendületet adott, miközben a korábbi erények, a higgadt távoli dobások, a rivális védelmének kiváló megbontása továbbra is jellemzőek. A csapatmunkára ezúttal sem lehet panasz, megoszlanak a terhek. Elég megnézni az elődöntő pontszerzőit: a 9 pontos Goree lett a legeredményesebb, de Medgyessy 5, Theodoreán 4, Papp 3 egységgel zárt. Három dupla is utat talált a gyűrűbe, ami egy ekkora téttel bíró találkozón kulcsfontosságú.

 

 

A döntőben Ukrajnával mérkőzünk. Ők a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmesei. Az akkori sikercsapatukból ketten vannak most itt, Krystyna Filevych és Yevheniia Spitkovska. Hozzájuk csatlakozott az évek óta Franciaországban élő - szintén a rutinosabbak közé tartozó - Olga Maznichenko. Ukrajnában azzal, hogy az Eb-bronzérem után tavaly az U23-as Világbajnokságon is harmadikak lettek, igencsak felpezsdült a 3x3-as élet. Olimpiai álmokat szövögetnek. Látva a voiron-i formát, valóban egy versenyképes gárda. Megvan a szerkezetük, ők is jól dobnak távolról és az orosz stílushoz hasonlóan kellemetlenül, keményen védekeznek.

 

Az eddig remekül menetelő válogatottunknak egy nagyon értékes erőfelmérő lesz. Nem is feltétlenül a döntő ténye miatt, hanem azért mert a Világbajnokság előtt ismét egy másik stílusból kapunk ízelítőt. A döntőig vezető úton az ukránok kikaptak Spanyolországtól. Utána viszont Románia "B", Svájc, az általunk is jól ismert kínai "A" válogatott legyőzésével folytatták. A negyeddöntőben az észteket, az elődöntőben a spanyolokat verték. A hatból háromszor elérték a 21 pontot. Tanulságos volt a kínaiak elleni meccsük, ahol keménységben felvették velük a versenyt. Ez figyelmeztető jel.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: