Európa-bajnokság 2019

A Vasas lett az U18-as 3x3-as bajnok

2019.06.16. 11:01 | Utánpótlás hírek

Szombaton rendezték Pécsett a Rátgéber Akadémián a B33 U18-as Bajnokság nyolccsapatos döntőjét. A Vasas Akadémia szerezte meg a bajnoki címet.

 

Fotó: Vasas Akadémia

Fotó: Vasas Akadémia

 

A résztvevő gárdákat két csoportba osztották a szervezők. Az "A" jelű négyesbe került a Széchenyi KA, a DVTK, a PVSK NKA és a BEAC-Újbuda. A B-csoportot pedig a Vasas Akadémia, az MTK Budapest, a Soproni Darazsak Akadémia és a Szolnoki MÁV SE formálta. A négyesekből az első két helyezett jutott az elődöntőbe, ahol keresztbe játszottak a felek.

 

 

Az A-csoportban a győri Széchenyi KA veretlenül végzett az élen, míg mögötte a tavaszi előcsatározások során az első két fordulót megnyerő DVTK lett a második továbbjutó. A B-csoportban a Vasas nem talált legyőzőre, a három meccsén átlagban 20 pontot szerezve dominált Földi Attila szövetségi kapitányunk együttese. A második, még szintén elődöntőt érő pozícióba az MTK ért oda.

 

A csoportok végeredménye:

 

 

A fináléba kerülésért lejátszott találkozókon a Széchenyi KA 10-9-re verte az MTK Budapestet. A másik ágon a Vasas Akadémia 17-9-re a DVTK-t. Jöhetett a döntő, ahol a Vasas 15-7-es sikerrel biztosította be az első helyét. A bajnokcsapat névsora: Szerencsés Tamara, Altmann Anna, Vígh Bernadett és Mudra Viola.

 

Ágrajz:


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: