Európa-bajnokság 2019

Vasárnap rajtol az U16-os Amerika-bajnokság

2019.06.16. 13:06 | Utánpótlás hírek

Megkezdődnek az 5-5 kosárlabdában is a nyári korosztályos seregszemlék. Először a FIBA U16-os Amerika-bajnoksága rajtol Chilében.

 

 

Az U16-os korosztály abból a szempontból speciális, hogy itt láthatjuk a nemzetközi versenyrendszerbe először belépő fiatalokat. Az amerikai térségben USA, Kanada, illetve a két déli óriási: Brazília és Argentína határozza meg ezen korcsoport küzdelmeit. 2015-ben Kanada a döntőben le is győzte USA-t. Az idei kiírás kvalifikációs torna a jövő kolozsvári U17-es Világbajnokságra.

 

 

A legnagyobb favorit természetesen USA. Náluk az U16-os csapatok kiválasztása nagyon érdekes rendszerben zajlik. A korosztályos tornák előtt nagyjából 150 fiatalt hívnak Coloradóba az ország minden tájáról. Rájuk háromkörös kiválasztási folyamat vár és ennek végén alakul ki a 12 fős utazó keret.

 

A 2019-es tornát június 16. és 22. között rendezik nyolc csapat részvételével Chilében, Aysen városában. A csoportokból minden csapat az egyenes kieséses rendszerben folytatja. A negyeddöntők során a csoportokban elfoglalt pozíció alapján keresztbe játszanak az együttesek.

 

A csoportok beosztása

 

A-csoport: Brazília, Ecuador, Kanada, Puerto Rico
B-csoport: Mexico, El Salvador, USA, Chile

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: