Európa-bajnokság 2019

A nevezések száma határozza meg az Euroliga selejtezőt

2019.06.18. 17:52 | EuroLiga

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Elnöksége elfogadta, mely csapatok nyújthatnak be nevezést a 2019/2020-as szezon tekintetében a nemzetközi kupasorozatokra. Magyar szempontból érdekes, hogy miként alakulhat az Euroliga selejtező és ezzel együtt a második hazai nevező az Aluinvent DVTK sorsa.

 

 

A legfontosabb dátum, 2019. július 8., hétfő. Eddig kell a csapatoknak a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) illetékesei felé a a nevezéseket benyújtani, illetve a szükséges díjak befizetésére is eddig van lehetőség mindkét versenysorozatban. Szabó Istvánnál, az Aluinvent DVTK technikai vezetőjénél érdeklődtünk a klub lehetőségeiről a selejtezőt nézve. A DVTK technaikai vezetője lapunknak elmondta: úgy tűnik várhatóan csak Oroszország és Törökország rendelkezik két-két biztos csoportkörös státusszal az Euroligában.

 

 

Azt, hogy selejteznie kell-e a DVTK-nak vagy sem, majd a nevezések végleges száma fogja meghatározni. Szabó István arról tájékoztatta lapunkat, hogy annak idején összeállítottak két hozzávetőleges táblázatot a klubnál, hogy mire számíthatnak. Az alapján akár összejöhet 22 jelentkező is a 16 helyre, így az első tíz hely biztos (2 orosz, 2 török, 1 francia, 1 magyar, 1 cseh, 1 olasz, 1 spanyol és 1 lengyel). Magyarország az utolsó három évben elért nemzetközi klub versenysorozatokban szerzett pontok alapján ebben a rangsorban az orosz, török, francia trió mögött a negyedik, eléggé megelőzve az ötödik Csehországot. Azt követi az olasz, spanyol és lengyel hármas.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: