Európa-bajnokság 2019

Kína és Türkmenisztán ellen csütörtökön

2019.06.19. 23:13 | Magyarország

Csütörtökön lezárul a 3x3-as Világbajnokság csoportköre a magyar válogatott számára. Az eddig két győzelmet jegyző csapatunkra előbb Kína, majd Türkmenisztán vár.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A magyar válogatott a keddi nyitányon 13-11-re győzte le a házigazda Hollandiát és 15-9-re Lettországot. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal már közöltünk visszatekintőt. Az ötcsapatos csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Ez a két szép siker igen kedvező helyzetbe hozta a Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünket. Az első nap után a magyar lányokhoz hasonlóan Kína is veretlen, illetve az általunk már felülmúlt Hollandia rendelkezik még egy diadallal. Ők Türkmenisztán ellen 17-11-es sikerrel hozták a kötelezőt.

 

A játéknapot 16 óra 55 perctől Kína ellen kezdi válogatottunk. Minden józan számítás szerint az "A" jelű ötösben ez lesz a csoportdöntő. A kínai válogatottakat Voironból ismerhetjük. Több vitatott szituációt is hozó összecsapáson 18-14-es vereséget szenvedtünk tőlünk. Felborult a faultarány azon a délutánon. Nem tartott egyébként sokáig a voiron-i torna a kínaiaknak, hiszen a legjobb 16 között a későbbi döntőbeli riválisunk Ukrajna ejtette ki őket. Kína itt a Világbajnokságon eddig nem izzadt meg. Nekik kedden Türkmenisztán és Lettország ellen is kötelező volt a magabiztos győzelem.

 

 

A keretüket két távolról is extrán eredményes gyors, alacsonyabb játékos, illetve egy 195 cm magas center dominálja. Jiayin Jiang Goree-hoz hasonlóan 15 pontot szerzett. A kiemelkedő fizikális adottságokkal rendelékező centerük ZhiTing Zhang 14-et. Nagy kérdés, hogy őket mennyire sikerül ellensúlyozni és ehhez milyen játékvezetői felfogást kapunk. Ha a teljes kereteket nézzük, akkor a magyar válogatott egyéni képességekben jobban áll és taktikailag egyértelműen többet mutatott, de 3x3-ban Kína ellen soha nem lehet biztosra menni.

 

Este 20 óra 30 perctől Türkmenisztán ellen zárjuk a csoportmeccsek sorát. Ebben a csoportban a válogatottjuk nem képvisel olyan játékerőt, mint a másik négy gárda. Itt majd érdekes lesz, hogy eddig miként alakulnak a napi eredmények. Akár hozhatja úgy a körbeverés extrém esetben, hogy minden szerzett pontnak jelentősége lehet részünkről. Ellenfelünknél Ayna Gokova személyében a 190 cm magas centerükre érdemes figyelni. A külső sorukból pedig a mindössze 164 cm magas Leyla Halilova vállalkozott igen sokat távolról.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: