Európa-bajnokság 2019

Alulmaradt Kínával szemben 3x3-as válogatottunk

2019.06.20. 16:55 | Magyarország

A magyar válogatott a 3x3-as Világbajnokság csütörtöki játéknapján 21-11-es vereséget szenvedett Kínától. Ezzel a kínaiak már negyeddöntősek, a nyolc közé jutást a magyar lányok este Türkmenisztán legyőzésével vívhatják ki.

 

 

Az A-csoport rangadójára mindkét válogatott veretlenül érkezett. Kiválóan kezdtünk, Medgyessy és Goree találatával 2-0-s előnyt épített fel a magyar csapat. Az első perc végére azonban 3-2-re fordított Kína, de Goree azonnal egyenlített. Igazi tüzijátékot láthattunk, ahol a kínaiak 1+1-es helyzettel és egy jó ritmusú betöréssel 6-3-ra léptek el. Papp válaszolt a kínai rohamokra két ponttal, amivel 7-5-re módosította az állást. Innen ismét kétszer bizonyult eredményesnek ázsiai riválisunk, de az első játékmegszakítást megelőzően válogatottunk kapott el egy jobb sorozatot. Goree kétszer, Medgyessy egyszer villant. A kisebb pinenőre minimális 9-8-as hátrányban fordulhattunk.

 

 

Visszatérve a találkozóra a kínaiak büntetővel növelték előnyüket. A középső szakaszban végig fölényben játszott riválisunk. A mérkőzés feléhez érkezve 5 perc játék után 15-8-ra léptek el. Hatékonyan dolgoztak a palánk alatt és betörésekből jól bontották meg védelmünket. Eközben a mieinknél kimaradt egy büntető is. Végül 4 perc 17 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Goree törte meg a kosárcsendünket, de erre a kínaiaik azonnal válaszoltak. A második játékmegszakításhoz 16-9-ről érkeztünk. A folytatásban Kína 18-9-re lépett el és ezzel megnyílt az esély, hogy lezárjuk a találkozót idő előtt. Goree még betalált kétszer, de 2 perc 50 másodperccel a vége előtt egy büntetővel Kína 21-11-re alakította az eredményt és behúzta a meccset. Kína ezzel már biztosan negyeddöntős. A mieink ezt Türkmenisztán esti legyőzésével vívhatják ki este 20 óra 30 perctől.

 

Eredmény

Magyarország - Kína 11-21

Pontszerzőink: Goree 8, Theodoreán 1, Medgyessy 1, Papp 1


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: