Európa-bajnokság 2019

Döntős a 3x3-as Világbajnokságon válogatottunk

2019.06.23. 14:45 | Magyarország

Döntőt vívhat a 3x3-as Világbajnokságon 2019-ben a magyar válogatott. Zseniális játékkal válogatottunk 14-10-re legyőzte Franciaországot az elődöntőben. Gratulálunk! A finálét 18 óra 50 perctől rendezik, az ellenfelünk Kína lesz.

 

 

A francia válogatott szerzett vezetést a mérkőzés elején, de Medgyessy révén másfél perc után egyenlítettünk. Idegesen játszottak a csapatok a nagy tét mellett. Látszott, hogy mindkét fél elsősorban a védekezésre igyekszik a hangsúlyt fektetni. Az első játékmegszakításig ismét Franciaország került előnybe, de Theodoreán 2-2-nél egyenlített. Innen vonultak a rövid pihenőre a felek.

 

A mérkőzés középső szakasza válogatottunk fölényét hozta, ami megalapozta a későbbi sikert. Visszatérve ugyanis Medgyessy azonnal duplát értékesített. Lélektanilag is magunkhoz ragadtunk ezzel a kezdeményezést. Érezhetően megnyugodtak a mieink, míg a francia válogatott nem találta a ritmust. Theodoreán növelte 5-2-re az előnyt, majd Papp duplája után már 7-3-ra mentünk. Extázisban játszottak a lányok.  Medgyessy is betalált távolról, 9-4-re módosítva az állást. Ekkor érkezett el 3 perc 50 másodperccel a vége előtt a második játékmegszakítás.

 

 

Amikor visszatértek a csapatok, Papp villant, így 10-5-nél már kétszer annyi pontunk volt, mint riválisunknak. A franciák igyekeztek zárkózni és 10-7-nél akadt egy üres távolijuk, de az leperdült a gyűrűről. Időt is kértek, de ezt követően Medgyessy duplája jött, 12-7-re alakítva az elődöntőt. Fantasztikus, amit produkált a csapat! Extrán koncentráltak játékosaink, nem engedték lendületbe jönni a bpmbaerős és eddig veretlen francia válogatottat.

 

Másfél perc volt hátra, amikor 12-8-nál Goree értékesített bravúros középtávolit. Az utolsó percbe 13-8-ról érkeztünk. Ekkor még betaláltak a franciák 4 pontra felzárkózva. Jött azonban 33 másodperccel a vége előtt Medgyessy találata és ezzel bebiztosította döntőbe jutását a csapatunk. Óriási sportélmény és hatalmas siker. A finálét 18 óra 50 perctől rendezik, az ellenfelünk Kína lesz.

 

Eredmény

Franciaország - Magyarország 10-14
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: