Európa-bajnokság 2019

Ezüstérmes a magyar válogatott a 3x3-as Világbajnokságon

2019.06.23. 18:54 | Magyarország

Ezüstérmes a magyar válogatott a 2019-es 3x3-as Világbajnokságon. A döntőben Kína érvényesítve fölényét megérdemelt 19-13-as sikert aratott. Az ezüstérem azt jelenti, hogy az első olimpiai kvalifikációs tornára indulási jogot szerzett válogatottunk.

 

Gratulálunk az egész tornán mutatott remek teljesítményhez!

 

 

Kína nagy előnyre tett szert a finálé elején, három perc alatt 7-0-ra léptek. Goree törte meg két villanással a kosárcsendet, így végül 9-2-ről érkezett el az első játékmegszakítás. A nagy hátrány ellenére válogatottunk megőrizte tartását és hatalmas akaraterővel igyekezett felzárkózni. 10-2 után Papp és Medgyessy betörésekből talált utat a gyűrűhöz és szerzett pontokat. Theodoreán ziccerével pedig 11-6-ra felzárkóztunk négy és fél perccel a vége előtt.

 

 

A második játékmegszakítás előtt Goree villant meg, így 13-7-ről érkezett el a rövid pihenő. Visszatérve a pályára Goree büntetője és Medgyessy remek helyzetfelismerése 13-9-re visszahozta a mieinket. Ekkor még két perc volt hátra. Erre a kínaiak három gyors ponttal válaszoltak, amivel végleg eldöntötték a finálét. Másfél perccel a vége előtt Goree, majd Papp bizonyult eredményesnek a mieinknél, amivel megszereztük 11. pontunkat. A döntőből 15 másodperc volt hátra, amikor Medgyessy duplája kialakította a 19-13-as végeredményt.

 

A magyar válogatott minden elismerést megérdemel. Rendkívül értékes ezüstérmet szereztek a mieink egy erős mezőnyben. Azzal pedig, hogy az első hárombe kerültünk, az olimpiai selejtezőn való indulás jogát is kivívta csapatunk. Gratulálunk! Kína megérdemelten szerezte meg az aranyérmet a 2019-es 3x3-as Világbajnokságon. Az egész tornán domináns teljesítményt nyújtottak.

 

Eredmény

Kína - Magyarország 19-13

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: