Európa-bajnokság 2019

Kína az eldő döntős a 3x3-as Világbajnokságon

2019.06.23. 14:38 | Nagyvilág

Az Amszterdamban zajló 3x3-as Világbajnokság első elődöntőjében Kína hosszabbítás után 15-14-re legyőzte Ausztráliát és ezzel bejutott a fináléba.

 

 

Erről szól a 3x3-as kosárlabda! Zseniális elődöntőt vívott Kína és Ausztrália. Úgy nézett ki sokáig, hogy Kína kézben tartja a meccset, a 11-6-os vezetésük után azonban az utolsó három percben Ausztrália került fölénybe. Az utolsó percbe érkezve ledolgozták a hátrányukat: 13-11-nél Bec Cole értékesített két büntetőt rendkívüli higgadtsággal. Ezt követően pedig még a győzelemért is támadhattak.

 

 

Végül 13-13-ról jött a ráadás. Ebben Kína szerezte meg a vezetést, majd óriási küzdelem alakult ki. Mindent kiadtak magukból a csapatok. Az ausztrálok egyenlítettek és mindkét gárda legalább négyszer támadhatott a sorsdöntő utolsó pont megszerzéséért. Végül ezt a kínaiak érték el. Nem véletlen, hogy mindkét oldal és mindkét szakmai stáb zokogásban tört ki. Még a 3x3 szintjén is ritkán látni ilyen intenzitású meccset.

 

Kína az első döntős, míg Ausztrália a bronzéremért játszhat. A csapatok a Franciaország - Magyarország elődöntőből várják a riválist.


Eredmény

Kína - Ausztrália 15-14

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: