Európa-bajnokság 2019

Kína lesz a rivális a világbajnoki döntőben

2019.06.23. 16:10 | Magyarország

Vasárnap este 18 óra 50 perctől Kínával vív döntőt a 3x3-as Világbajnokságon a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal az elődöntőt követően beszélgettünk. Következzen szerkesztőségi beharangozónk a fináléhoz.

 

 

Kínát jól ismerhetjük az idei nyárról, hiszen már harmadik alkalommal találkozunk velük. A voiron-i tornán a csoportkörben és itt a Világbajnokságon szintén a csoportmeccsek során volt ellenfél az ázsiai topcsapat. Mindkét alkalommal riválisunk hagyta el győztesen a pályát, de két teljesen ellentétes összecsapás volt. A franciaországi találkozót meghatározta a játékvezetés, melyhez az elején nehezen tudtunk alkalmazkodni. Természetesen van ilyen is a sportban, ezt el kell fogadni. Az amszterdami csoportmeccsen viszont nem ment a játék a mieinknek. Nem sikerült megvalósítani a megbeszélteket és így magabiztos sikert arattak a kínaiak.

 

 

Az idei kínai csapat más, mint amit a korábbi évek 3x3-as Világversenyein megszokhattunk. Ugyan van idén is domináns magas játékosuk, de nem korlátozzák be magukat a palánk alá. Mozgékony csapat, mely távolról is kiválóan dob. Szintén nagy különbség, hogy most - a mieinkhez hasonlóan - extrának tűnik náluk is a kémia, a csapategység. Korábban is megszokhattuk már, hogy jó nevű, - az ázsiai kosárlabdát követőek számára különösen - ismert nevekből álló tehetséges gárdákat hoztak. Nem jött azonban ki eredményben ez. Hiányzott az a kis plusz, a szenvedély, az egymásért való küzdés, ami a nagy sikerekhez az élet minden területén kell. Ebben a gárdában viszont ez mind megvan.

 

A statisztikát tekintve a csoportkörhöz hasonlóan JiaYin Jiang és ZhiTing Zhang kettőse felel a pontokért. A hat meccsen ketten együtt már 65-öt szereztek. A top15 legeredményesebb közé Di Wu is befért 27 ponttal. Ez is mutatja a fentebb leírtakat, hogy csapatként is jól muzsikálnak. Az extra dobószázalék mellett, a mieink ellen csütörtökön például 28-ból 18 kísérletük sikeres lett mezőnyből, jól szedik a lepattanókat. Egyetlen meccsen maradtak alul ebben. Az éppen az ausztrálok elleni elődöntő. Ott megmutatta az ausztrál csapat, különösen a második öt percben, ha nem engedik második esélyhez őket, lehet keresnivaló ellenük. A magyar válogatott az egyenes kieséses szakaszban mutatott koncentrációjával, hatékonyságával főleg a távoli dobásokat tekintve, esélyt teremthet magának a fináléban. Nagyon szurkolunk a lányoknak!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: